Cele mai importante date despre criza Coronavirusului în lume – ce se întâmplă în Italia, Spania, SUA şi în alte ţări lovite de COVID-19

Italia ajunge la 10.779 de morţi, o treime din numărul de decese din întreaga lume. Ritmul îmbolnăvirilor în Lombardia încetineşte uşor. Spania înregistrează 838 de noi decese în ultimele 24 de ore. Numărul morţilor din Marea Britanie a ajuns la 1.228. 292 de noi decese în Franţa, unde pandemia a ucis în total 2.606 persoane. Numărul deceselor în statul New York a crescut cu 237 în ultimele 24 de ore, Preşedintele Trump a anunţat prelungirea aplicării măsurilor privind distanţarea socială până pe 30 aprilie. În SUA, numărul cazurilor de infectare ar putea ajunge la câteva milioane, scrie Agerpres.
Economica.net - lun, 30 mart. 2020, 04:53
Cele mai importante date despre criza Coronavirusului în lume - ce se întâmplă în Italia, Spania, SUA şi în alte ţări lovite de COVID-19

În Italia, numărul deceselor a ajuns la 10.779, iar cel al cazurilor de infectare la 97.689

Numărul deceselor din Italia cauzate de noul coronavirus a sporit cu 756 în ultimele 24 de ore, ajungând la 10.779, a anunţat duminică seară Agenţia italiană pentru Protecţie Civilă, potrivit Reuters.

În Italia s-au înregistrat până acum o treime din numărul total de decese cauzate de COVID-19 în întreaga lume.

Cea mai mare creştere zilnică din Italia a numărului de decese provocate de noul coronavirus a fost consemnată vineri (919).

Numărul total de cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Italia a ajuns duminică la 97.689, faţă de 92.472 în urmă cu 24 de ore, cea mai mică creştere zilnică începând din 25 martie.

În întreaga Italie, 13.030 de pacienţi s-au vindecat total până duminică seară. În prezent, 3.906 pacienţi se află la terapie intensivă în spitalele italiene.

Regiunea italiană cea mai afectată este Lombardia, unde numărul cazurilor fatale de COVID-19 este de 6.360. Numărul total al cazurilor confirmate în Lombardia a ajuns duminică la 41.007, după cinci săptămâni de la semnalarea primului caz de infectare cu noul coronavirus în această regiune.

La nivel mondial, peste 662.700 de persoane au contractat SARS-CoV-2, iar 30.751 au decedat din cauza COVID-19.

Numărul morţilor din Marea Britanie a ajuns la 1.228

Numărul persoanelor care au murit în Marea Britanie după ce au fost testate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la 1.228, conform datelor date publicităţii duminică, o creştere cu 209 faţă de anunţul precedent, transmite Reuters.

Noile date corespund situaţiei înregistrate în data de 28 martie, la ora locală 17:00.

În total, 19.522 de britanici au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus până duminică, conform Departamentului britanic pentru Sănătate şi Asistenţă Socială, o creştere de peste 2.400 de noi cazuri înregistrată în ultimele 24 de ore, transmite şi DPA

Spania înregistrează 838 de noi decese în ultimele 24 de ore

Spania a înregistrat duminică 838 de noi decese în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră de până acum, informează cotidianul El Pais, care citează date furnizate de Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Sâmbătă, 5.690 de oameni îşi pierduseră viaţa în Spania din cauza COVID-19, duminică această cifră ridicându-se la 6.528 persoane.

Numărul cazurilor de infectare a crescut de la 72.248 în urmă cu 24 de ore, la 78.797 de cazuri confirmate.

Potrivit el Pais, sunt confirmate oficial 78.797 de cazuri de contagiere, 4.907 de pacienţi internaţi în unităţile de terapie intensivă şi 14.709 de persoane vindecate.

Numărul cazurilor din Germania a urcat la 57.298 (Institutul Robert Koch)

Numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus în Germania a urcat la 57.298 şi au fost înregistrate 455 de decese, conform statisticilor prezentate luni de Institutul Robert Koch (RKI), citate de Reuters.

Numărul cazurilor a crescut cu 4.751 comparativ cu ziua precedentă, iar bilanţul deceselor cu 66, potrivit statisticilor.

Cele mai multe cazuri, 13.989, au fost înregistrate în landul sudic Bavaria, unde a fost consemnată pentru prima dată boala pe teritoriul Germaniei

Numărul deceselor în statul New York a crescut cu 237 în ultimele 24 de ore

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în statul New York a crescut cu 237 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 965, a anunţat duminică seara guvernatorul acestui stat, Andrew Cuomo, potrivit Reuters.

Până duminică seară, în statul New York – cel mai afectat din SUA de epidemia COVID-19 – un număr de 59.513 de persoane au contractat virusului SARS-CoV-2, cu 7.195 noi cazuri de infectare începând de sâmbătă seara, a spus Cuomo într-o conferinţă de presă.

Încă 1.175 persoane au fost spitalizate de sâmbătă până duminică în acest stat. Numărul total de pacienţi cu COVID-19 spitalizaţi în statul New York depăşeşte 8.500, dintre care peste 2.000 se află la terapie intensivă.

SUA va ajunge să aibă câteva milioane de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, iar numărul deceselor cauzate de epidemia COVID-19 în această ţară ar putea depăşi 100.000, a avertizat duminică şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase şi Alergii american, Anthony Fauci, relatează DPA şi AFP:

Fauci, care este consilier al preşedintelui Donald Trump pe tema coronavirusului, a declarat pentru postul de televiziune CNN că actuala capacitate de testare în SUA pentru virusul SARS-CoV-2 este relativ slabă.

El a evocat cu prudenţă un potenţial număr al deceselor care vor fi cauzate de COVID-19 cuprins între 100.000 şi 200.000.

În SUA există deja confirmate 124.000 de cazuri de COVID-19, iar numărul deceselor legate de această epidemie a ajuns la 2.190.

Trump a anunţat prelungirea aplicării măsurilor privind distanţarea socială până pe 30 aprilie

Preşedintele Donald Trump a anunţat duminică, la Casa Albă, prelungirea aplicării măsurilor vizând menţinerea distanţei sociale până pe 30 aprilie, informează luni AFP şi dpa.

„Vom prelungi recomandările noastre până pe 30 aprilie pentru a încetini răspândirea”, a declarat presei Donald Trump. „Nimic nu ar fi mai rău decât să declarăm victorie înainte ca victoria să fie câştigată”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Recomandările reînnoite vizează ca populaţia să nu se adune în grupuri mai mari de 10 persoane şi să rămână acasă cât mai mult. Iniţial, acestea au fost anunţate pentru o perioadă de 15 zile ca o măsură menită „să încetinească răspândirea” pandemiei COVID-19. Preşedintele Trump declarase la începutul săptămânii trecute că dorinţa sa era ca ţara să fie redeschisă şi economia ţării repornită, în cea mai mare parte, până pe 12 aprilie.

În declaraţiile de presă de duminică, preşedintele SUA a estimat că vârful ratei mortalităţii provocate de epidemia noului coronavirus va fi atins în două săptămâni.

„Proiecţiile arată că vârful ratei mortalităţii ar urma probabil să aibă loc în două săptămâni”, a declarat Donald Trump, potrivit AFP şi a adăugat: „vom fi pe calea recuperării până pe 1 iunie”.

Preşedintele SUA a mai estimat că limitarea numărului de decese la 100.000 ar constitui o „treabă bună” şi că administraţia sa a redus numărul potenţial de decese din estimările anterioare, care era de peste 2 milioane. „Dacă am putea-o menţine aşa cum spuneam, la 100.000, este o cifră oribilă, poate chiar mai puţin …deci să avem între 100.000 şi 200.000, vom fi făcut toţi o treabă foarte bună”, a spus Trump, conform dpa.

Preşedintele american a mai anunţat că un „pod aerian” va aduce echipamente medicale în SUA, fără a preciza clar care vor capetele acestuia. El a lăsat, de asemenea, să se înţeleagă că anumite materiale precum măştile de protecţie, de o importanţă crucială pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, dispar în mod suspect din spitalele americane.

Totodată, Donald Trump a cerut duminică Congresului să restabilească deducerea fiscală completă a impozitelor pentru mese şi divertisment ca răspuns la pandemia COVID-19. Ca parte a unei ample măsuri de reformă fiscală din 2017, Congresul a redus scăderea impozitului pe profit pentru cheltuielile din domeniul divertismentului, însă contribuabililor li s-a permis în continuare deducerea a 50% din costul meselor de afaceri ale clienţilor. Trump a spus că vrea restabilirea acestei deduceri fiscale „astfel încât companiile să poată trimite oameni la restaurante”.

Conform datelor furnizate de universitatea Johns Hopkins, în SUA s-au înregistrat peste 139.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, un număr record la nivel global. Numărul total al deceselor se ridica duminică seara la 2.436.

 

Slovenia înăspreşte restricţiile, numărul persoanelor testate pozitiv creşte constant în Serbia şi Croaţia

Slovenia va înăspri începând de miercuri restricţiile asupra libertăţii de circulaţie, în efortul de a limita răspândirea epidemiei cauzate de noul coronavirus, transmite duminică Reuters.

Astfel, slovenilor li s-a cerut ca începând de luni să evite pe cât posibil părăsirea localităţilor în care se află. Excepţii fac cazurile de consult medical şi navetiştii. Conform noilor reguli, orice persoană care intră într-un loc public închis, precum magazinele alimentare, trebuie să poarte mănuşi de protecţie şi să aibă acoperite nasul şi gura cu o mască sau eşarfă.

Şcolile vor rămâne închise până se va constata o încetinire a epidemiei în Slovenia. Persoanele în vârstă pot merge să-şi cumpere alimente şi medicamente numai între orele 08:00 şi 10:00.

În ultimele două săptămâni, Slovenia a închis toate barurile, restaurantele, hotelurile, centrele sportive, instituţiile culturale şi magazinele, cu excepţia celor alimentare. De asemenea, autorităţile de la Ljubljana au introdus controale medicale la frontierele cu Italia şi Austria şi o carantină pentru 14 zile pentru toţi cetăţenii sloveni ce revin din zone de risc, precum Spania.

Până în prezent, în Slovenia au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2 un număr de 730 de persoane, iar 11 oameni au murit din cauza COVID-19.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Serbia a ajuns la 741, iar 13 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19, a anunţat duminică celula guvernamentală de criză de la Belgrad, potrivit Hina.

Până în prezent, în Serbia au fost testate 2.462 pentru a identifica prezenţa virusului SARS-CoV-2.

În Serbia este în vigoare starea de urgenţă, iar autorităţile au impus o interdicţie de circulaţie între orele 17:00 şi 05:00 în timpul săptămânii şi între 15:00 şi 05:00 în weekend. Un număr de 1.253 de persoane au fost sancţionate pentru încălcarea interdicţiei de circulaţie.

În Croaţia, numărul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 56 în ultimele 24 de ore până duminică seară, ceea ce aduce la 713 numărul total de cazuri confirmate. Până în prezent şase pacienţi cu COVID-19 au decedat în această ţară.

Un număr de 26 de pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie artificială, iar 52 de pacienţi s-au vindecat.

În ceea ce priveşte Turcia, numărul persoanelor testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 9.217, iar cel al deceselor cauzate de COVID-19 este de 131 cu 23 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore până duminică seara.

Ministrul sănătăţii turc Fahrettin Koca a menţionat că 10.000 de persoane au fost testate în ultimele 24 de ore.

Guvernul turc a introdus restricţii asupra circulaţiei persoanelor, toţi locuitorii cu vârste peste 65 de ani au interdicţia de a-şi părăsi locuinţele, iar cafenelele şi barurile sunt închise.

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările grupului francez Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, au crescut anul trecut cu 4,3%, dar profitul a rămas unul scăzut, fiind afectat de inflație
Vânzările grupului francez Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, au crescut anul trecut cu 4,3%, dar profitul ...
Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, a anunţat joi că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023, la 29,5 miliarde de euro, dar marja netă a profitului a rămas scăzută, deoarece......
Acord între Hidroelectrica și Masdar din EAU de extindere a scopului societății mixte pe care și-au propus să o înființeze pentru dezvoltarea de proiecte energetice verzi
Acord între Hidroelectrica și Masdar din EAU de extindere a scopului societății mixte pe care și-au propus să o înființeze ...
O delegație a Hidroelectrica condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita ...
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, ...
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...