Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Trump în faţa Congresului: mândrie naţională, imigrare, NATO

Preşedintele american Donald Trump a salutat marţi seara în faţa Congresului dezvoltarea unei noi 'mândrii naţionale', a promis mai multă fermitate asupra imigraţiei, precum şi o reformă fiscală 'istorică', asigurând în acelaşi timp NATO de 'sprijinul' său, relatează France Presse.
Economica.net - mie, 01 mart. 2017, 06:10
Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Trump în faţa Congresului: mândrie naţională, imigrare, NATO

Iată principalele puncte ale discursului său asupra politicii generale:

‘Un nou capitol de măreţie americană începe’; ‘O nouă mândrie naţională străbate ţara noastră’; ‘Treaba mea nu este să reprezint lumea, treaba mea este să reprezint SUA’.

‘Ultimele ameninţări la adresa centrelor comunităţii evreieşti şi vandalizarea cimitirelor evreieşti tocmai ne-a amintit că dacă noi suntem poate o naţiune divizată când este vorba de politică, suntem o ţară unită pentru a condamna ura şi răul sub toate formele lor’.

‘Abandonarea sistemului actual al unei imigraţii puţin calificate şi adoptarea unui sistem bazat pe merit va economisi enorm de mulţi bani, va permite creşterea salariilor şi ajutarea familiilor aflate în dificultate’.

‘Cei care vor să intre între într-o ţară trebuie să fie capabili să-şi subvenţioneze financiar ei înşişi necesităţile’.

‘Am ordonat Departamentului pentru Securitatea Internă să creeze un birou care să servească victimele americane. Acest birou se va numi VOICE – Victims OF Immigration Crime Engagament (victimele crimelor imigraţiei). Noi dăm o voce celor care sunt ignoraţi de presă şi reduşi la tăcere de interese particulare’.

‘Aplicând în final legile noastre asupra imigraţiei, vom creşte salariile, vom ajuta şomerii, vom economisi miliarde de dolari şi vom întări securitatea comunităţilor noastre’.

‘Trebuie să restabilim integritatea şi aplicarea legii la frontierele noastre. Din această cauză vom începe în curând construirea unui mare, mare zid de-a lungul frontierei noastre sudice’.

‘Echipa noastră economică este pe cale să pregătească o reformă fiscală istorică, care va reduce totalul impozitelor întreprinderilor noastre pentru ca ele să poată concura pe oricine şi să prospere oriunde’. ‘În acelaşi timp, vom reduce masiv impozitele pentru clasa medie’.

‘Pentru a relansa reconstrucţia ţării, voi cere Congresului să aprobe o legislaţie care va declanşa investiţii de o mie de miliarde de dolari pentru infrastructuri în SUA, finanţate în acelaşi timp din capitaluri publice şi private, ceea ce va crea milioane de locuri de muncă’.

‘În această seară, invit acest Congres să abroge şi să înlocuiască Obamacare cu reforme care vor extinde alegerea, vor da un bun acces îngrijirilor şi vor reduce costurile’.

‘Cred ferm în liberul schimb, dar cred de asemenea într-un comerţ echitabil’.

‘În prezent, când noi exportăm produse din America, multe alte ţări ne fac să plătim taxe vamale şi când întreprinderi străine îşi exportă produsele în America, noi nu le facem să plătească practic nimic’.

‘America este dornică să-şi facă noi prieteni şi să făurească noi alianţe, când împărtăşim aceleaşi interese’.

‘Aşa cum am promis, am cerut Ministerului Apărării să pună în aplicare un plan pentru a demola şi a distruge Statul Islamic. Vom acţiona cu aliaţii noştri, în special cu prietenii şi aliaţii din lumea musulmană pentru a eradica de pe planetă acesta inamic abominabil’.

‘În fine, pentru a păstra America în securitate, va trebui să dăm bărbaţilor şi femeilor din armata americană instrumentele de care au nevoie pentru a preveni războaiele şi – dacă doresc să o facă – să lupte şi să câştige’.

‘Trimit Congresului un buget care reconstruieşte armata, elimină tăierile bugetare automate şi cere cele mai mari creşteri de cheltuieli în apărarea naţională din istoria americană’.

‘Noi sprijinim cu forţă NATO, o alianţă făurită după două războaie mondiale, între care unul a înlăturat fascismul, şi după un Război rece care a învins comunismul’. ‘Dar partenerii noştri trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile financiare’.

Te-ar mai putea interesa și
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri la Beijing pe premierul olandez Mark Rutte pentru convorbiri privind în......
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...