1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

News

Cele mai importante ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 10.02.2016

Vodafone a prelungit „alianţa“ cu RCS&RDS pentru încă un an - Ce spun dezvoltatorii imobiliari despre Legea dării în plată şi majorarea avansului de către bănci - Profesii libere și PFA: Fiscul le poate reîncadra ca activități dependente, chiar când contractele respectă condițiile din Codul fiscal - Acționarul Astra Asigurări a pierdut pe bandă procesele care puteau întoarce falimentul companiei - Cum a tăiat din pix ministrul Culturii activitatea Cupru Min. Ordinul prin care Roşia Montană e declarată sit arheologic include halda de steril şi o parte din carieră. Citeşte pe larg revista presei din 10 februarie.

10 feb, 2016 | ECONOMICA.net

Vodafone a prelungit „alianţa“ cu RCS&RDS pentru încă un an - ZF. Compania RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de cablu, a prelungit contractul de roaming naţional cu Vodafone, al doilea operator de pe piaţa locală de telefonie mobilă, au declarat pentru ZF surse din industria locală de comunicaţii.

Ce spun dezvoltatorii imobiliari despre Legea dării în plată şi majorarea avansului de către bănci: „Clienţii cu salarii de peste 1.000 de euro vor avea bani de avans de 35-40%“ - ZF.

Profesii libere și PFA: Fiscul le poate reîncadra ca activități dependente, chiar când contractele respectă condițiile din Codul fiscal - Profit.

Romania se imputineaza si imbatraneste. Cateva efecte economice si posibile solutii - Hotnews.

Acționarul Astra Asigurări a pierdut pe bandă procesele care puteau întoarce falimentul companiei - Profit.

Şeful CNADNR: Nu se mai construiesc autostrăzi cu studii de fezabilitate făcute din birou - Capital.

Vânzări auto și imobiliare în loc de cercetare. Ce a mai rămas din institutul care a conceput motoarele Armatei - DIGI24. În plin scandal internaţional legat de trucarea emisiilor de noxe de către giganţii industriei auto, pare greu de crezut că România a avut şi ar fi putut avea un cuvânt greu de spus în acest domeniu. În domeniul motoarelor termice, mai exact, şi al cercetării, totul ca parte a dezvoltării industriei auto autohtone. Fostul Institutul Naţional de Motoare Termice a reprezentat ani la rândul, chiar şi după 1989, avangarda cercetării motoarelor în România. Fie că vorbim de prototitpuri de motoare de Dacia care trebuiau să funcţioneze cu hidrogen, fie că vorbim despre motoare navale de mii de cai putere sau de proiectul celebrului automobil de mic litraj Lăstun. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele la care au lucrat specialiştii de acolo, în zeci de ani de activitate. O privatizare „cu cântec” a pus însă frână acestui domeniu. Asta chiar dacă armata României are nevoie ca această instituţie să fie funcţională, pentru mentenanţa unor echipamente aflate încă în serviciu. Acum, acolo, activitatea de cercetare în domeniu motoarelor termice a fost înlocuită cu... vânzarea de autoturisme şi activităţi imobiliare.

Furnizorii de energie electrica insista pentru reintroducerea contractelor bilaterale negociate direct, sistem care a dus la aparitia "baietilor destepti" - Hotnews.

Cum a tăiat din pix ministrul Culturii activitatea Cupru Min. Ordinul prin care Roşia Montană e declarată sit arheologic include halda de steril şi o parte din carieră - adevărulfinanciar.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO