Cele mai mari zece proiecte rezidenţiale cu livrare în 2019 şi 2020 în Bucureşti

Cele mai mari zece proiecte rezidențiale din București care se vor livra anul acesta și anul viitor au împreună 17.456 de apartamente, circa un sfert dintre ele, 5.000, fiind incluse în proiectul Metalurgiei Park din zona de sud a orașului.
Răzvan Zamfir - mie, 21 aug. 2019, 18:23
Cele mai mari zece proiecte rezidenţiale cu livrare în 2019 şi 2020 în Bucureşti

Metalurgiei Park va fi livrat în 2020, e un concept SudRezidențial și, de fapt, înglobează mai multe proiecte rezidențiale ale unor multipli dezvoltatori parteneri. Terenul pe care e dezvoltat parcul rezidențial are 50 de hectare.

Megaproiectul imobiliar este amplasat în zona Berceni, la intersecția străzilor Metalurgiei cu Drumul Binelui.

Un alt proiect imobiliar gigant e Onix Park, din zona de nord a oraşului, și include 2.000 de apartamente. Proiectul rezidențial e dezvoltat de omul de afaceri Mohammad Murad, implicat și în afaceri de turism, și va livra primele 600 de apartamente în acest an, cu o investiție de 32 de milioane de euro. Cele 600 de locuințe sunt grupate în două imobile cu un regim de înălțime redus, P+4 etaje, și un imobil cu un regim de înălțime S+P+11 etaje, care vor fi finalizate între lunile iunie și noiembrie 2019.

Belvedere Residence a aparținut în primele două faze, finalizate și vândute, omului de afaceri Puiu Popoviciu, care a vândut terenul și proiectul pentru fazele trei și patru către dezvoltatorul britanic London Capital, care va investi în total 90 de milioane de euro în proiect în trei ani, cu tot cu valoarea terenului cumpărat.

Fazele a treia și a patra ale proiectului includ 966 de apartamente, iar, în total, proiectul amplasat pe strada Fabrica de Glucoză, ajunge la 1556 de unități.

Un proiect deja foarte cunoscut și lansat încă de acum 12 ani e Cosmopolis din Stefăneştii de Jos, lângă Bucureşti, dezvoltat de turcii de la Opus Land Development. Proiectul, care a trecut prin momente delicate în criză, a revenit, iar acum complexul rezidențial Cosmopolis a anunțat că se extinde cu încă 7.000 de locuințe noi, investiție de 300 milioane euro. Momentat, în 2020, se vor livra încă câteva sute de unități, până la 1.500.

Dezvoltatorul Petre Nicolae va livra anul acesta 1.500 de apartamente în 21th Residence Politehnica din apropierea hipermarketului Cora Lujerului, pe bulevardul Iuliu Maniu. Terenul dezvoltat are o suprafaţă totală de 36.000 de metri pătraţi, pe care se construiesc cinci imobile de locuinţe. 

Restul marilor proiecte rezidențiale din București includ Moghioroș Park Residence, cu 1.300 de apartamente și livrare în 2020, Rotar Park Residence tot cu 1.300 de apartamente și livrare la anul, Sema City, cu 1.200 de apartamente și livrare în 2020, Gran Via Park, cu 1.100 de apartamente și Arbo Residence Mogoșoaia, cu 1.000 de apartamente ambele urmând să fie livrate anul acesta.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...