Cele mai moderne şi mai rapide soluţii pentru o dantură de Hollywood

Un zâmbet frumos și strălucitor, cu dinți drepți și perfect aliniați atrage involuntar atenția persoanelor din jur și creează întotdeauna o impresie pozitivă. Să ne gândim la momentele în care privim filmele preferate de la Hollywood, atunci când apreciem felul în care actorii arată și mai ales zâmbetul lor alb, strălucitor și lipsit de imperfecțiuni. Poate că nu de puține ori ne-am gândit la felul în care ne-am simți dacă am avea și noi un asemenea zâmbet, ei bine, astăzi totul este posibil, cu toții putem beneficia de soluții stomatologice moderne, tocmai pentru a ne putea bucura de un zâmbet fabulos.
Economica.net - mie, 22 iul. 2020, 13:43
Cele mai moderne şi mai rapide soluţii pentru o dantură de Hollywood

Implanturile dentare

De cele mai multe ori, persoanele cu unul sau mai mulți dinți lipsă își pierd încrederea în propria persoană și speranța că mai pot beneficia de un tratament stomatologic care să le readucă zâmbetul pe buze. Cu toate acestea, medicii stomatologi ne asigură că în ziua de astăzi tehnologia modernă și aparatura de ultimă generație ne oferă posibilitatea să rezolvăm orice fel de problemă apărută la nivelul danturii. Astfel, implanturile dentare reprezintă una dintre cele mai moderne şi mai rapide soluţii prin care ne putem recăpăta sănătatea și frumusețea unei danturi complete.

Atunci când ne referim la implanturi dentare putem vorbi atât despre posibilitatea înlocuirii unui singur dinte, cât și despre reconstrucția totală a danturii. Chiar dacă la început pare că procesul este unul de lungă durată, este foarte important să știm că există tratamente stomatologice de refacere totală a danturii ce se pot realiza în doar 24 de ore. Un astfel de tratament implică o intervenție chirurgicală în cadrul căreia sunt extrași dinții care nu mai pot fi salvați, dacă este necesar sunt realizate adiții osoase pentru a crea suportul osos necesar implanturilor dentare, iar apoi se inserează implanturile dentare. A doua zi după intervenție pacientul primește dinți ficși – aceștia sunt reprezentați de o lucrare protetică provizorie pe care urmează să o poarte aproximativ 4-6 luni, timp în care implanturile dentare se integrează în os, iar gingia se vindecă complet. După cele 6 luni, pacientul primește o lucrare protetică finală.

Cu astfel de intervenții stomatologice ne putem bucura de o dantură sănătoasă și frumoasă într-un timp foarte scurt și putem spune adio fricii de a zâmbi și de a vorbi în public. Chiar și dacă avem nevoie doar de un singur implant dentar este necesar să știm că înlocuind dintele lipsă ne protejăm dinții sănătoși, deoarece implantul dentar ține locul rădăcinii dintelui lipsă și nu afectează dinții vecini așa cum se întâmplă în cazul punților dentare.

Tratamente ortodontice

Atunci când ne referim la un zâmbet perfect, vorbim despre dinți drepți și frumos aliniați. Nu toate persoanele au o asemenea așezare a dinților, de aceea le este recomandat să înceapă un tratament ortodontic, adică să poarte un aparat dentar. De multe ori, pacienții aleg să renunțe la visul de a avea o dantură frumoasă și, implicit, la începerea tratamentului cu aparat dentar deoarece se gândesc la perioada lungă de timp, dar și la aspectul estetic. În acest sens, este important să știm că soluțiile stomatologice moderne ne oferă beneficii chiar și atunci când vorbim despre îndreptarea dinților.

În ziua de astăzi, există aparate dentare moderne și invizibile, care nu doar că nu au brackeți metalici și sârme de susținere, ci implică și o perioadă mai scurtă a tratamentului în comparație cu aparatele dentare fixe.

Conform Dental Health, aparatele dentare moderne implică o serie de gutiere din plastic, personalizate și transparente. Acestea se schimbă odată cu etapa tratamentului, fiecare set de gutiere se folosește timp de o săptămână, maxim două. Fiecare gutieră este diferită deoarece dinții își modifică poziția odată cu purtarea acestora.

Succesul tratamentului cu un astfel de aparat dentar se află în strânsă legătură cu modul în care pacientul respectă regulile indicate de către medicul ortodont. Gutierele trebuie purtate între 20 și 22 de ore pe zi, acestea se îndepărtează doar în timpul meselor și al curățării dinților.

Fațetele dentare

Lipsa unuia sau mai multor dinți sau alinierea neuniformă nu reprezintă singurele probleme cu care ne putem confrunta atunci când vorbim despre dantură. Un zâmbet de Hollywood este cu siguranță un zâmbet de un alb imaculat și perfect strălucitor. Cu tratamentele stomatologice moderne din ziua de astăzi și noi putem să ne bucurăm de un astfel de zâmbet, într-un timp mai scurt decât ne-am imagina.

Fațetele dentare sunt, de fapt, pelicule foarte fine de porțelan ce se lipesc pe suprafața externă a dinților frontali. Acestea au scopul de a ne transforma total dantura și de a-i oferi o culoare uniformă, o formă perfectă și o strălucire impecabilă. În unele clinici stomatologice, fațetele dentare sunt realizate chiar și într-o singură oră, cu ajutorul unei tehnici computerizate. Astfel, într-o singură ședință te poți bucura de un zâmbet de vis, exact ca cel al vedetelor tale preferate de la Hollywood.

Te-ar mai putea interesa și
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei....
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare ...