Toamna se numără smartphone-urile. Cele mai performante telefoane pe care le poţi cumpăra în România

Diferenţele de performanţă, cameră şi funcţii se simt mai bine la gama telefoanelor de top. Cele mai bune telefoane sunt disponibile în prezent şi în România de la cei mai importanţi producători, printre care se numără Apple, Samsung, Huawei, sau Sony, dar și companii mai tinere precum Xiaomi, recent intrată oficial pe piaţa românească.
Economica.net - sâm, 29 sept. 2018, 08:38
Toamna se numără smartphone-urile. Cele mai performante telefoane pe care le poţi cumpăra în România

Producătorul coreean Samsung şi-a prezentat de curând cel mai nou vârf de gamă, Galaxy Note 9, disponibil în România la un preţ la liber în jur de 4.700 de lei. Galaxy Note 9 are un ecran Super AMOLED de 6,4 inch, cu 1440 x 2960 pixeli rezoluţie, fiind cel mai mare ecran al vreunui smartphone din seria de phablet-uri a celor de la Samsung.

Memoria internă este de 128 GB respectiv 512 GB, în funcţie de versiune. Împreună cu un card de memorie care, de asemenea, poate ajunge la 512 GB, Note 9 poate însuma o capacitate de stocare de 1 TB.

Versiunea cu 128 GB spaţiu de stocare dispune de 6 GB memorie RAM, iar cea cu 512 GB spaţiu intern oferă 8 GB memorie RAM.

Unul din punctele importante subliniate de cei de la Samsung este autonomia de o zi întreagă pe care bateria de 4.000 mAh ar trebui să o ofere, dar care are şi rolul de a duce greutatea telefonului la 201 grame.

Noul smartphone Samsung are un sistem foto format din două camere de 12 MP, cu apertură şi distanţă focală diferite. Una dintre camere are apertură duală f/1.5 – 2.4 şi 26 mm distanţă focală, în vreme ce cealaltă are o apertură f/2.4 şi o distanţă focală de 52 mm. Împreună, cele două camere pot realiza un zoom optic 2x.

Noul smartphone, care este şi rezistent la apă, va fi livrat cu versiune 8.1 de Android şi va fi disponibil în patru variante coloristice intitulate Metallic copper, Lavender purple, Ocean blue, Midnight black.

Cel de-al doilea producător la nivel mondial, Huawei a lansat săptămâna aceasta pe plan local modelul Mate 20 lite, dotat cu patru camere foto cu inteligență artificială, capabile să redea fotografii excepționale, dar și cu cea mai nouă interfață EMUI 8.2.

Huawei Mate 20 Lite vine cu patru camere foto dotate cu inteligență artificială, două camere principale și două frontale la un preţ de circa 1.800 de lei.

Pentru a îmbunătăți semnificativ experiența utilizatorilor în materie de fotografii realizate cu smartphone-ul, cele două camere frontale au fost prevăzute cu senzori de 24 megapixeli, respectiv 2 megapixeli, care pot reda un efect de tip „portret” (bokeh), comparabil cu cel realizat de fotografii profesioniști.

Telefonul utilizează inteligența artificială pentru a permite camerelor sale frontale să recunoască peste 200 de scenarii în opt categorii: „Blue Sky”, „Beach”, Plant”, „Night”, „Stage”, „Flower”, „Indoors” și „Snow”, toate optimizate printr-un set unic de configurări. Mai exact, smartphone-ul identifică automat scena pe care urmează să o imortalizeze și își ajustează automat opțiunile de fotografiere pentru a reda o imagine excelentă, astfel încât utilizatorii să se concentreze mai puțin pe configurarea camerei și mai mult pe găsirea unor momente deosebite.

Tot de la Huawei mai găsim modelele P20 (3.000 de lei) şi P20 Pro (aproximativ 3.600 de lei), telefoane care au fost primele două dispozitive mobile care au primit un scor format din trei cifre din partea DxOMark, standardul industriei în ce privește măsurătorile și evaluările calității imaginii camerei foto și a obiectivelor. 

P20 Pro, cel mai puternic telefon al companiei de până acum, este echipat cu camera foto triplă revoluționară Leica și Zoom Hybrid 5x, funcții inovatoare de fotografiere, asistate de tehnologie AI, precum și de unitatea special dedicată procesării neuronale (NPU) a cipului Kirin 970, dar și de interfața EMUI 8.1 ce are la bază sistemul Android™ 8.1, care oferă o experiență premium în utilizare.

Poate cele mai aşteptate telefoane ale verii, noile iPhone-uri de la Apple, lansate luna aceasta, sunt disponibile la precomandă în România.

Noile telefoane sunt XS, cu un ecran de 5,8 inch (14,7 cm), cu XS Max este ceva mai mare, cu un ecran de 6,5 inch (16,5 cm) și un iPhone Xr de 6,1 inch din aluminiu, cu un ecran LCD Liquid Retina, procesor A12 Bionic şi Face ID, la fel ca la celelalte terminale din gama X.

iPhone XR vine în variante de 64, 128, 256 GB. Modelul va apărea pe piaţă pe 26 octombrie, iar precomenzile debutează pe 19 octombrie.

iPhone XS va veni în variante de 64, 256 şi 512 GB, cu preţuri începând de la 5.400 de lei. iPhone XS Max va fi disponibil în variante de 64, 256 şi 512 GB, cu preţuri care încep de la 5.900 de lei.
 
Vârful de gamă al celor de la Sony este disponibil în România la precomandă, la un preţ de aproximativ 3.500 de lei. Xperia XZ3 se va lansa cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare, Android 9 Pie, fiind echipat cu procesorul Qualcomm® Snapdrago 845 pentru dispozitive mobile, este rezistent la apă și praf, compatibil cu încărcare wireless Qi, și beneficiază de o serie de alte funcții avansate.

Modelul XZ3 este încadrat de o ramă metalică de 3 mm, din aluminiu, care însă nu afectează durabilitatea în detrimentul aspectului, fiind totodată prevăzut cu sticlă Corning Gorilla. Și vine într-o gamă de patru culori: negru, alb-argintiu, verde-pădure și roșu-bordeaux.

Camera principală este dotată cu tehnologia avansată Sony Motion Eye, cu o rezoluție efectivă de 19,2 megapixeli. Xperia XZ3 este echipat, de asemenea, cu noua funcție „Lansare inteligentă” cu AI, care pregătește instantaneu aparatul foto, atunci când utilizatorii își țin telefonul în modul peisaj.
 
Telefonul vine cu un ecran OLED de 6 inci, compatibil cu HDR, cu un raport de aspect 189, QHD + (2880×1440). 
 
Şi, nu în ultimul rând, telefonul vârf de gamă al chinezilor de la Xiaomi – Mi Mix 2S – este disponibil în România la un preţ de aproximativ 5.000 de lei. Smartphoneu-ul vine echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 410, are Android 7 și dispune de o memorie de 8 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare.
 
Mi MIX 2S are un IPS Full HD+ de 6 inch, unele dintre cele mai înguste margini ale ecranului, dar şi o carcasă din material ceramic curbat.
 
Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...