Cele mai pustii plaje din Europa și cât costă o noapte de cazare în zonă

Cele mai atrăgătoare plaje mai puțin cunoscute de turiștii care aleg să își petreacă vacanța de vară în Europa sunt în Bulgaria, Grecia, Spania, Portugalia și Croația. Fie că sunt mai greu accesibile sau doar nu sunt promovate suficient, locurile selectate obișnuiesc să ofere spațiu în jurul călătorilor, în apă și pe malul ei.
Răzvan Zamfir - joi, 20 iun. 2019, 13:45
Cele mai pustii plaje din Europa și cât costă o noapte de cazare în zonă

 Top 3 destinații mai ușor accesibile

1. Bolata Beach – Bulgaria

Aflată la aprox. 60 km de Vama Veche, plaja Bolata face parte din golful cu același nume și statut de rezervație naturală. Cum nu există transport în comun, mașina personală (sau închiriată) este necesară, iar drumul ajunge până foarte aproape de plajă (chiar dacă ultimii 2-3 km nu mai sunt asfaltați). În timpul weekendurilor de vară acest loc poate deveni aglomerat, dar în timpul săptămânii este o opțiune bună pentru cei care caută un loc liniștit, retras, aproape de casă.

Există chiar o scurtă potecă ce duce către vârful dealului care mărginește golful, loc de pe care pozele de la răsărit vor fi invidiate de mulți urmăritori. Nu sunt facilități, deci este important să aduceți tot ce este necesar (și să le luați înapoi la final, nefiind nici personal pentru curățenie).

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Varna: 64 euro.

2. Gardenos – Corfu, Grecia

Chiar dacă există drum circulabil până aproape de plajă, faptul că această zonă nu este inclusă în multe dintre ofertele agențiilor de turism face ca aglomerația să se mute în alte zone ale insulei. Plaja cu nisip auriu și apa cristalină a mării Ionice îi atrag pe cei care își doresc puțină liniște, dar fără să se rupă total de civilizație. Restaurantele și hotelurile din apropiere fac ca această locație să fie potrivită și familiilor cu copii, întrucât vor putea găsi tot ce au nevoie într-un timp relativ scurt.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Corfu: 109 euro.

3. Cala Pregonda – Menorca, Spania

Plajele din această insulă spaniolă au devenit foarte căutate în ultimii ani, dar încă există zone mai puțin aglomerate, mai ales acolo unde exploatarea comercială lipsește. Pentru a ajunge la această plajă este necesară parcurgerea unui drum de aproximativ 30 min pe jos, dar dificultatea traseului este scăzută, motiv pentru care ne-am încumetat să o includem în această secțiune a listei noastre. Nu există restaurante sau alte facilități, deci rucsacul cu toate cele necesare este din nou obligatoriu. 

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Menorca: 175 euro.

Top 3 plaje mai greu accesibile

1. Seitan Limania Beach – Creta, Grecia

Insula Creta se bucură de multe plaje incredibile, dar o parte dintre ele sunt în locuri mai greu accesibile, fără transport public. Închirierea unei mașini și explorarea întregii insule este cel mai bun sfat de aplicat în vacanța în Creta, chiar și pentru a ajunge aproape de plaja Seitan. Spunem „aproape”, pentru că există o porțiune de aproximativ 15 minute de parcurs pe jos, cu încălțări de încredere (deci nu șlapi), coborând către micul golf cu apă cristalină. Nu există restaurante sau hoteluri, dar peisajul compensează.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Creta: 118 euro.

2. Praia da Ponta Ruiva – Algarve, Portugalia

Regiunea Algarve din sudul Portugaliei este departe de a fi considerată ascunsă, dar încă există plaje mai greu accesibile care permit suficient de mult spațiu în jurul turiștilor care se încumetă să ajungă la ele. Praia da Ponta Ruiva se află la aproximativ 7 km distanță de Vila do Bispo, iar drumul poate fi parcurs doar cu mașini de teren, pentru că are porțiuni neasfaltate. Turiștii cărora le place să meargă pe jos vor parcurge drumul în aproximativ 90 min, dacă nu găsesc șoferi amabili care să le scurteze din distanță.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Sagres: 140 euro.

3. Nugal Beach – Makarska, Croatia

Plajele din Croația au devenit din ce în ce mai cunoscute în ultimii ani, fapt care îngreunează procesul de a găsi locuri mai puțin aglomerate. Plaja Nugal se află în parcul natural Osejava, în apropiere de Makarska și este accesibilă doar celor care se încumetă să traverseze pădurea timp de aproximativ 40 min, dar traseul oferă imagini superbe, pe lângă umbra copacilor. Nici aici nu veți găsi restaurante sau alte facilități, deci rucsacul și încălțările adecvate sunt foarte importante.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Makarska: 162 euro.

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 17.09.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 17.09.2021
Euro începe ziua aproape de nivelul de ieri şi de maximul istoric înregistrat săptămâna trecută la cursul BNR....
Cristian Popa (BNR): Creditele acordate de bănci firmelor românești ajung la 85 de miliarde de lei
Cristian Popa (BNR): Creditele acordate de bănci firmelor românești ajung la 85 de miliarde de lei
Creditele acordate de sistemul bancar companiilor cu capital românesc se ridică la 85 de miliarde de lei, respectiv 63% ...
Cristi Movilă, VTEX: Și în acest an piața locală de comerț online va crește cu 30%
Cristi Movilă, VTEX: Și în acest an piața locală de comerț online va crește cu 30%
Anul trecut a fost un an în care comerțul electronic a crescut accelerat în toată lumea pe fondul pandemiei și a restricțiilor ...
Contra 2-3 euro pe lună plătiţi de angajator poţi să îţi iei în avans 50% din banii aferenţi zilelor lucrate efectiv într-o lună
Contra 2-3 euro pe lună plătiţi de angajator poţi să îţi iei în avans 50% din banii aferenţi zilelor lucrate efectiv ...
Un contract între un fintech inovator şi angajatorul tău îţi permite să îţi încasezi în avans 50% din zilele lucrate ...