1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

News

Cele mai recente descoperiri în domeniul roboţilor portabili folosiţi în medicină vin la Bucureşti

Peste 100 de cercetători din toate ţările UE, precum şi din alte state non-UE vor participa, luni şi marţi, la Universitatea Politehnică din Bucureşti, la una dintre cele mai mari manifestări europene din domeniul ştiinţei şi tehnologiilor avansate. Manifestarea, prima de acest gen din România, va aduce cele mai recente descoperiri în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică din perspectiva cercetării intereuropene în domeniul roboţilor portabili pentru îmbunătăţirea, asistarea şi substituirea funcţiilor motrice umane, inclusiv pentru reabilitarea medicală.

17 mar, 2019 | Agerpres

Manifestarea are ca obiectiv principal dezvoltarea sistemelor robotice portabile prin Programul de cercetare European COST (European Cooperation în Science and Technology), informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al UPB, manifestarea, prima de acest gen din România, va aduce la Universitatea Politehnică din Bucureşti cele mai recente descoperiri în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică din perspectiva cercetării intereuropene în domeniul roboţilor portabili pentru îmbunătăţirea, asistarea şi substituirea funcţiilor motrice umane, inclusiv pentru reabilitarea medicală.

"România, prin Universitatea Politehnică din Bucureşti, va prezenta un sistem mecatronic pentru reabilitare medicală (RELIVE), rezultat al unui contract de cercetare în colaborare cu Spitalul Universitar Elias şi alţi 3 parteneri privaţi din industrie, iar prototipul rezultat a fost implementat la sediul Spitalului Universitar Elias. Proiectul interdisciplinar, în valoare de peste un milion de euro, a fost cofinanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi are ca destinaţie reabilitarea medicală a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. RELIVE este materializarea unui concept original, elaborat de către cercetătorii din România şi materializat în premieră pe plan internaţional: mersul activ şi utilizarea acestuia pentru reabilitarea medicală. Proiectul a mai avut ca rezultate depunerea la OSIM a unui brevet de invenţie şi publicarea mai multor lucrări ştiinţifice în reviste de circulaţie internaţională", a declarat prof. dr. ing. Petre Lucian Seiciu, coordonatorul acestui proiect.

COST este cel mai vechi program de colaborare în cercetare ştiinţifică şi tehnologie din Europa, fiind subordonat Comisiei Europene şi finanţat prin Programul Horizon 2020.

Evenimentul îşi va deschide porţile luni, la ora 13,30, în incinta Bibliotecii Centrale a UPB.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO