Cele mai sângeroase accidente de autocar înregistrate în Europa în ultimii zece ani

Accidentul din Italia soldat cu 39 de morţi în rândul unor pelerini italinei, duminică seara, în regiunea Napoli, este al doilea cel mai sângeros accident rutier înregistrat în Europa în ultimii zece ani, relatează AFP.
Economica.net - lun, 29 iul. 2013, 11:07
Cele mai sângeroase accidente de autocar înregistrate în Europa în ultimii zece ani

– 28 iulie 2013 – ITALIA: Cel puţin 39 de persoane au murit, iar alte zece au fost rănite grav în apropiere de Avellino, la aproximativ 50 de kilometri est de Napoli, după ce un autocar cu pelerini italieni a lovit în viteză, în timp ce cobora o pantă, vehicule aflate înaintea sa, a rupt gardul de securitate al unui viaduct şi s-a prăbuşit de la aproximativ 30 de metri.

– 13 martie 2012 – ELVEŢIA: 28 de persoane, dintre care 22 de copii, originare din Belgia, mor după ce un autocar se loveşte de un perete al unui tunel rutier la Sierre, în cantonul Valais (sud).

– 21 decembrie 2011 – TURCIA: 25 de morţi, inclusiv numeroşi studenţi, după ce un gabarit depăşit loveşte un minibuz, în provincia Diyarbakir (sud-est).

– 12 octombrie 2010 – UCRAINA: 45 de morţi în coliziunea dintre un tren şi autobuz, la o trecere cu calea ferată, în oraşul Marganeţ, în partea central-estică a ţării.

– 24 iulie 2009: RUSIA: 25 de persoane mor în coliziunea dintre o cisternă şi un autocar, pe autostrada Rostov-Krasnodar, la aproximativ 60 de kilometri de Rostov (sud).

– 25 martie 2009 – RUSIA: 25 de morţi în urma unei coliziuni între un autocar şi un camion, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Moscova.

– 4 noiembrie 2008 – GERMANIA: 20 de morţi, majoritatea bătrâni, în incendiul unui autocar, pe o autostradă, în apropiere de Hanovra (nord), o dramă provocată aparent de o ţigară care nu a fost bine stinsă, la toaletă.

– 22 iulie 2007 – FRANŢA: 26 de morţi şi 24 de răniţi, după ce un autobuz care transporta aproximativ 50 de pelerini polonezi cade într-o prăpastie, în urma unei ieşiri de pe carosabil, la Isère (sud-est).

– 30 iulie 2004 – TURCIA: 26 de morţi într-o coliziune între un autocar şi două camioane, în apropiere de Tercan, în provincia Erzincan (est).

– 19 martie 2004 – FINLANDA: 24 de morţi, majoritatea adolescenţi, într-o coliziune între un atocar şi un gabarit depăşit, în apropiere de localitatea Aeaenekoski (centru).

– 7 iunie 2013 – TURCIA: 27 de persoane mor într-un accident de autocar ce se loveşte de un perete la intrarea unui tunel, în apropiere de oraşul Erzincan (est).

– 17 mai 2003 – FRANŢA: 28 de morţi şi 46 de răniţi în urma unui accident în care este implicat un autocar cu turişti germani, la periferia de nord a oraşului Lyon.

– 13 aprilie 2003 – GRECIA: 21 de liceeni mor, iar alţi 24 sunt răniţi, într-o coliziune între autocarul la bordul căruia se aflau şi un camion, în nordul ţării.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...