Cele mai sângeroase atacuri armate comise în SUA în ultimii 20 de ani

Atacul armat comis într-un imobil la un sediu aparţinând Marinei americane în capitala federală Washington, luni, soldat cu 13 morţi, este unul dintre cele mai sângeroase atacuri comise în ultimii 20 de ani în Statele Unite, relatează AFP.
Economica.net - mar, 17 sept. 2013, 06:28
Cele mai sângeroase atacuri armate comise în SUA în ultimii 20 de ani

– 26 iulie 2013: Un bărbat de origine cubaneză ia ostatice şi omoară şase persoane, într-un cartier hispanic din Miami (Florida), după care este rănit mortal de către forţele de ordine.

– 14 decembrie 2012: Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, omoară 26 de persoane, dintre care 20 sunt minori, într-o şcoală primară la Sandy Hook, în Newtown (Connecticut).

– 20 iulie 2012: În total 12 persoane sunt ucise, iar alte aproximativ 70 rănite, într-un atac armat comis într-un cinematograf, la avanpremiera unui nou film din seria Batman, la Autora, în apropiere de Denver (Colorado).

– 2 aprilie 2012: Un coreean ucide şapte persoane şi răneşte alte trei, la Universitatea religioasă Oikos (California), după care se predă. Atacatorul şi-a ucis victimele după ce le-a aliniat la un zid.

– 5 noiembrie 2009: Un psihiatru militar de origine palestiniană declanşează cel mai grav atac armat înregistrat vreodată într-o bază militară americană, omorând 13 persoane şi rănind alte 42, după care este rănit şi arestat.

– 3 aprilie 2009: Un bărbat de origine vietnameză ucide 13 persoane într-un centru de primire pentru imigranţi, la Binghamton (statul New York).

– 24 decembrie 2008: Un bărbat deghizat în Moş Crăciun ucide nouă persoane reunite să petreacă revelionul la Covina, la periferia Los Angelesului (California), şi se sinucide.

– 16 aprilie 2007: Un student în vârstă de 23 de ani de origine coreeană ucide 32 de persoane, după care se sinucide, în campusul Universităţii Virginia Tech, la Blacksburg (Virginia). Acesta este cel mai grav masacru din istoria ţării, pe timp de pace.

– 21 martie 2005: La Red Lake (Minnesota), un adolscent în vârstă de 16 ani omoară în şcoala în care învaţă nouă persoane, între care cinci elevi, după care se sinucide.

– 29 iulie 1999: După ce-şi ucide soţia şi cei doi copii, un speculator la bursă deschide focul în două firme de brokeraj, la Atlanta (Georgia), omorând nouă persoane, apoi se sinucide.

– 20 aprilie 1999: La Littleton (Colorado), doi elevi deschid focul la liceul Columbine şi omoară 12 elevi şi un profesor. Cei doi atacatori se sinucid.

16 octombrie 1991: Un bărbat omoară 22 de persoane într-un restaurant, la Killeen (Texas), şi rănesc alte aproximativ 20, după care se sinucide.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...