Cele mai tranzacţionate acţiuni pe bursă în ultima săptămână: Banca Transilvania, Transgaz şi Romgaz

Titlurile Băncii Transilvania, Transgaz şi Romgaz au fost cele mai tranzacţionate pe bursă, pe segmentul principal, în perioada 19-26 februarie, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - lun, 29 feb. 2016, 07:26
Cele mai tranzacţionate acţiuni pe bursă în ultima săptămână: Banca Transilvania, Transgaz şi Romgaz

Cu acţiunile Băncii Transilvania au fost realizate 1.171 tranzacţii în valoare de peste 36,3 milioane lei, cu cele ale Transgaz – 283 de tranzacţii de peste 22,2 milioane de lei şi cu ale Romgaz – 1.822 tranzacţii de circa 17,1 milioane lei.

Locurile 4 şi 5 sunt ocupate de Fondul Proprietatea şi SIF Transilvania cu 11,9 milioane lei, respectiv 7,85 milioane lei.

Potrivit BVB, pe segmentul principal au fost realizate 117.443 de tranzacţii, de la începutul anului, în valoare de peste 1,13 miliarde lei, fiind 84 de societăţi emitente şi 40 de intermediari. Cu obligaţiuni au fost realizate tranzacţii de 123,6 milioane lei, valoarea medie zilnică fiind de 3,09 milioane lei. De asemenea, au mai fost realizate 59.362 de tranzacţii cu certificate de 86,1 milioane lei.

Pe sistemul alternativ de tranzacţionare, în primele 40 de şedinţe, au avut loc 8.478 de tranzacţii cu acţiuni în valoare de peste 52,4 milioane lei, aici existând 306 societăţi emitente şi 34 de intermediari.

Aici, cele mai tranzacţionate, în perioada 19 – 26 februarie, au fost Practic Bucureşti (832.940 lei), Deutsche Bank (389.082 lei) şi Amplo Ploieşti (380.000 lei).

În total, la BVB au avut loc, de la începutul anului, 185.928 tranzacţii în valoare de peste 1,39 miliarde lei. Valoarea medie zilnică tranzacţionată a fost de circa 34,9 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...