Cele mai utile aplicaţii dezvoltate de operatorii de telefonie mobilă

Orange, Vodafone şi Cosmote au lansat în ultimii doi ani o mulţime de aplicaţii pentru clienţii ce deţin smartphone-uri, dar nu toate programele au o utilitate ridicată. 
Economica.net - sâm, 24 mai 2014, 16:27
Cele mai utile aplicaţii dezvoltate de operatorii de telefonie mobilă

Tocmai din acest motiv ECONOMICA.NET realizează o listă a aplicaţiilor utile ale operatorilor telecom.

Dacă ne uităm în portofoliul Orange România vom găsi 21 de aplicaţii pentru smartphone, iar dintre acestea cele mai utile ni s-au părut:

Orange TV GO prin care poţi urmări în direct, pe telefonul mobil sau pe tabletă, posturile TV preferate, precum şi filme şi videoclipuri de la DailyMotion. În plus, ai acces la ghidul TV complet, în care poţi găsi uşor programele care te interesează: ştiri, muzică, filme, desene animate, emisiuni de sport sau ştiinţifice. Abonează-te la notificări pentru a afla când începe emisiunea ta preferată sau o poți recomanda prietenilor pe Facebook, Twitter, e-mail şi SMS. Prin intermediul aplicaţiei puteţi urmări peste 50 de canale SD şi HD.

Orange Antivirus powered by Bitdefender, este o aplicaţie prin care telefonul tău cu Android este protejat împotriva viruşilor şi a aplicaţiilor rău intenţionate, fiind în deplină siguranţă atunci când navighezi pe net. Iar dacă îl pierzi, ai posibilitatea de a-l localiza, bloca sau de a şterge informaţiile din el, chiar şi de la distanţă. În plus, poţi seta o alarmă, care te ajută să îl găseşti rapid, dacă îl rătăceşti prin casă. Costul lunar este de 1 euro cu TVA.

Orange Cloud pentru mobil îţi permite accesul de pe smartphone-uri şi tablete cu Android sau iOS la tot conţinutul tău salvat şi securizat în Orange Cloud. Astfel, îţi poţi accesa oricând şi de oriunde ai nevoie imaginile, videoclipurile, melodiile şi fişierele păstrate în Orange Cloud.

Libon este o aplicaţie pentru sistemele de operare iOS şi Android, asemânătoare cu Viber sau Whatsapp prin care poţi comunica gratuit prin mesaje şi apeluri HD cu prietenii tăi. Mai mult, beneficiezi de mesagerie vocală vizuală şi poţi seta mesaje de întâmpinare personalizate.

Clever Taxi este o aplicaţie prin care îţi poţi comanda un taxi drect de pe smartphone-ul tău cu iOS, Android, Windows Phone sau BlackBerry OS la cele mai importante firme de taxi din Bucureşti şi din alte oraşe importante din ţară.

Cu aplicaţia gratuită Deezer pentru mobil, telefonul tău mobil devine noul tău MP3 player. Fie că ai un iPhone, BlackBerry sau un  telefon cu sistem de operare Android sau Windows Phone, ia cu tine peste 20 de milioane de melodii, oricând, oriunde ai merge.  Cu Deezer poţi accesa muzica preferată atât atunci când eşti conectat la reţeaua mobilă sau prin Wi-Fi, dar şi în modul offline, prin descărcarea pieselor pe telefon.

La Vodafone găsim în portofoliu 29 de aplicaţii mobile, iar cele mai utile în opinia noastră sunt:

Vodafone Cloud prin care poți încărca, descărca și accesa în orice moment, de oriunde, fotografiile, videoclipurile, muzica și celelalte fișiere ale tale de pe orice smartphone și tabletă Android, sau iOS, și de pe laptop sau PC. Traficul asociat utilizării serviciului de pe mobil se taxează conform tarifelor abonamentului de date mobile pe care îl deții.

Vodafone Protect este o soluție completă pentru protejarea telefonului tău mobil împotriva amenințărilor existente, utilizând funcții de Antivirus, Protecție Web sau Scanare împotriva aplicațiilor dăunătoare. Dacă ți-ai pierdut telefonul sau dacă a fost furat, îl poți găsi ușor cu funcția de localizare sau îl poți bloca și poți șterge datele personale aproape instant. Traficul de internet în aplicație este gratuit. Preţul este de 2 euro pe lună TVA inclus.

Vodafone Contacts ce oferă o soluţie pentru salvarea contactelor de pe telefonul tău. Funcția Snapshot oferă posibilitatea recuperării agendei salvate la un momentdat și astfel ai un control mai bun al agendei tale.

Zonga by Vodafone este o aplicaţie prin care ai acces la cea mai mare colecţie de muzică online din România.  Cu Zonga asculţi muzică nelimitat, oriunde, oricând, prin streaming, aşa că nu e nevoie să faci download la vreo piesă sau să ocupi spaţiu pe telefonul tău mobil şi ai acces la opţiunea Radio care redă continuu cea mai bună muzică din orice gen muzical ales şi care învaţă preferinţele tale şi îţi redă muzica pe baza acestora.

Aplicația gratuită i-Asigurare powered by Vodafone este singura aplicație completă de asigurări din România. Se adresează utilizatorilor de smartphone și poate fi descarcată gratuit din Apple Store (iPhone) sau Google Play (Android Market). i-Asigurare îți permite să calculezi, să compari rapid tarife de asigurare și să cumperi polițe de asigurare direct de pe telefon. Tarifele sunt obținute în timp real, direct de la societățile de asigurare, la care NU se adaugă niciun fel de comision.

Seenow by Vodafone îți aduce pe tableta și pe smartphone-ul tău cele mai importante canale TV din România, precum și servicii de închiriere de filme premium, documentare, românești și multe altele.

StarTaxi by Vodafone este o aplicaţie prin care poţi găsi un taxi instant: comanzi fără să suni, alegi dacă îţi convine şoferul sau nu, vezi pe hartă cum vine taxiul spre tine, ştii exact când a ajuns, stai pe net gratis în maşină prin Wi-Fi și laşi comentarii despre şofer la finalul cursei.

Aplicaţia „Mersul Trenurilor” by Vodafone este o modalitate de a accesa informaţiile feroviare de care ai nevoie! Pentru fiecare cursă ai acces la: ora de plecare şi ora de sosire, durata cursei, distanţa parcursă, detalii despre dotările trenului şi preţul actualizat al biletului.

În portofoliul Cosmote România găsim 11 aplicaţii, iar cele mai utile în opinia noastră sunt:

Cosmote Recharge prin care poţi încărca un cont prepay foarte rapid cu sume cuprinse între 5 şi 100 de euro. Ce trebuie să faci pentru a o putea utiliza: completează numărul de telefon al cartelei prepaid COSMOTE pe care vrei să o reîncarci, completează suma dorită (alege o valoare predefinită sau orice valoare între 5 și 100 Euro) şi completează datele cardului tău bancar şi datele personale de identificare pentru efectuarea tranzacției solicitate.

Dolce TV Mobile este o aplicaţie prin care ai acces la peste 30 de posture de televiziune, emisiuni şi filme on demand. Tot ce trebuie să faci este să ai un cont platformă şi poţi avea acces la toate facilităţile. Dolce TV Mobile funcţionează cu o conexiune de date Cosmote sau Romtelecom WiFi.

Cu aplicaţia „Mireo Navigation powered by COSMOTE” ai  acces la hărţile ţărilor din Europa (excepţie Rusia), poţi căuta punctele de interes din apropiere, seta viteza de trafic și cea de siguranţă.  Hărțile descărcate sunt stocate în telefonul tău, așa că la folosirea navigației nu trebuie să iți faci griji pentru consumul de date mobile chiar dacă ești în străinătate.

„RadarMe powered by COSMOTE” este o aplicaţie bazată pe localizare, cu servicii de chat, creare de grupuri şi alte opţiuni. Aplicaţia este oferită în variantă gratuită, cu posibilitatea de achiziţionare a opţiunilor direct din interfaţa aplicaţiei. Utilizând aplicaţia „RadarMe powered by COSMOTE” poţi intra în contact, ţine legătura cu prietenii tăi sau îţi poţi face unii noi. Ba chiar mai mult, îţi poţi crea propriile grupuri de prieteni! Interfaţa de tip radar îţi oferă în timp real harta cu utilizatorii care şi-au activat afişarea detaliilor despre profilul lor şi care au declarat vizibilitatea pe hartă pe o distanţă de maxim 50 de km.

Cu aplicaţia „Taxiplon powered by COSMOTE” poţi rezerva taxiul la o anumită dată şi oră fără costuri suplimentare, ai acces la istoricul călătoriilor tale – ce îţi va permite să contactezi anumiţi şoferi în cazul în care ai uitat ceva în taxi sau preferi o anumită maşină şi poţi informa şoferul înainte de a te prelua cu privire la orice cerinţe speciale, poţi include un mesaj în solicitarea de taxi sub forma: “am mai multe bagaje” sau “călătoresc cu o persoană bolnavă”.

Te-ar mai putea interesa și
BERD și APS preiau credite neperformante de 400 de milioane de euro de la fosta Piraeus Bank România
BERD și APS preiau credite neperformante de 400 de milioane de euro de la fosta Piraeus Bank România
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și APS, una dintre cele mai importante firme de gestionare a creditelor neperformante (NPL) din Europa, cumpără un portofoliu de......
UE prelungește cadrul temporar ce permite țărilor să ofere mai ușor ajutoare agricultorilor
UE prelungește cadrul temporar ce permite țărilor să ofere mai ușor ajutoare agricultorilor
Un cadru temporar ce permite statelor din UE să acorde mai uşor importante ajutoare publice întreprinderilor agricole ...
Gazprom a raportat pierdere de 7 miliarde de dolari în 2023, ca urmare a reducerii livrărilor către Europa
Gazprom a raportat pierdere de 7 miliarde de dolari în 2023, ca urmare a reducerii livrărilor către Europa
Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de dolari) în 2023, comparativ cu ...
Veniturile Norvegiei din petrol și gaze au scăzut masiv, ca urmare a scăderii prețurilor
Veniturile Norvegiei din petrol și gaze au scăzut masiv, ca urmare a scăderii prețurilor
Norvegia a înregistrat ăn primul trimestru  încasări din participațiile sale la zăcămintele de petrol și gaze offsahore ...