Cele mai vânate domenii în care românii au vrut să se angajeze în Marea Britanie, din 2011 până azi

Cei mai mulţi români au aplicat pentru locurile de muncă oferite în Marea Britanie în turism, în domeniul medical şi în industria prelucrătoare, în intervalul 2011 - sfârşitul anului 2013.
Economica.net - Dum, 26 ian. 2014, 22:04
Cele mai vânate domenii în care românii au vrut să se angajeze în Marea Britanie, din 2011 până azi

Informaţiile au fost comunicate pentru ECONOMICA.NET de Tjobs.ro, singurul site de recrutare din România specializat în oferte de muncă în străinătate, şi singura sursă de informaţii despre opţiunile profesionale ale românilor în Marea Britanie.

Nici Ministerul Muncii, nici instituţiile de sub cupola sa, nu au nicio informaţie despre posturile în care s-au angajat românii care au ales să muncească în Marea Britanie, din 2007 până astăzi.

Notă: informaţiile prezentate aici se referă la domeniile pentru care au aplicat cei mai mulţi români care au vrut să lucreze în Marea Britanie, în intervalul 2011-1 ianuarie 2014. Nu ştim câţi dintre cei care şi-au trimis CV-ul pentru posturile ofertate de angajatorii britanici, prin intermediul platformei Tjobs, s-au şi angajat în domeniile respective.

Informaţiile despre domeniile în care au vrut să se angajeze cei mai mulţi români din 2011 până astăzi ne oferă însă o imagine mai clară, în această nebuloasă instituţională, despre cine sunt şi ce vor să facă, în realitate, românii în Marea Britanie.

Puteţi consulta aici graficul evoluţiei numărului românilor care au aplicat pentru locuri de muncă în Marea Britanie, între 2011 şi 2014.

Clasamentul domeniilor vânate de cei mai mulţi români care vor să lucreze în Marea Britanie

Prima poziţie: turism.
Peste 102.000 de români au aplicat pentru posturi ofertate de angajatorii britanice în domeniul hotelier, în perioada 2011-1 ianuarie 2014, reiese din informaţiile centralizate de Tjobs.ro, la solicitarea ECONOMICA.NET.
Cei mai mulţi români (peste 41.000 de români din peste 102.000) au trimis CV-uri pentru joburile vacante oferite de britanici în 2012.

A doua poziţie: domeniul medical.  
Peste 22.440 de români şi-au trimis CV-urile pentru posturi de medici, asistente, infirmiere în Marea Britanie, în intervalul 2011 – sfârşitul anului 2013.
Cei mai mulţi români (peste 10.000 din 22.440 de români) au aplicat pentru posturile ofertate în domeniul medical, de către angajatorii din Marea Britanie în 2011.

A treia poziţie: industria prelucrătoare.
6.570 de români şi-au trimis CV-urile pentru locurile ofertate de britanici în intervalul 2011-2014, în următoarele industrii: de petrol şi gaze, aeronautică, alimentară, în industria auto, chimică, energie, reciclare, minieră, în prelucrarea lemnului, în industria textilă, în industria navală, în metalurgie.
Cei mai mulţi români (2.584 din 6.570) şi-au trimis CV-urile pentru posturile ofertate de angajatorii din Marea Britanie în 2012.

A patra poziţie: construcţii.
Sub 4.000 de români au aplicat pentru posturi oferite de britanici în construcţii, între 2011-2014. Majoritatea au trimis CV-uri pentru locurile de muncă oferite în Marea Britanie în 2011.

A cincea poziţie: IT.
245 de români şi-au trimis CV-urile pentru posturile ofertate de angajatorii britanici în IT, din 2011 până azi. 

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...