1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Cemacon: Veniturile operaţionale nete au crescut cu 22% în T1 2016, faţă de T1 2015

Veniturile operaţionale nete ale companiei Cemacon au crescut cu 22% în T1 2016, faţă de perioada similară din 2015, în timp ce cheltuielile operaţionale au crescut cu 25%, ca urmare a operării liniei de producţie Zalău, activitate repornită în martie 2015, potrivit unui comunicat al companiei.

16 mai, 2016 | Agerpres

'După ce am crescut business-ul semnificativ, triplând cifra de afaceri şi cota de piaţă în ultimii cinci ani, Cemacon a ajuns acum în etapa consolidării, când ne propunem creşteri mai moderate - un plus de 13% a cifrei de afaceri - generate de o vânzare naturală şi profitabilă a produselor din portofoliu', a declarat Liviu Stoleru, CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon.

Cemacon a încheiat T1 din 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 11 milioane lei, peste nivelul bugetat, marja de profit menţinandu-se constantă faţă de T1 din 2015, EBITDA crescând valoric cu 5%, în condiţiile operării la capacitate maximă a ambelor fabrici, reiese din comunicatul remis luni AGERPRES.

'Prin abordarea comercială şi poziţionarea produselor Evoceramic din ultimii ani, am reuşit să generăm cerere, care să ne permită să operăm la capacitate maximă ambele facilităţi de producţie. Am creat o companie puternică, ce are cel mai competitiv portofoliu din piaţă, am ajuns să avem un nivel ridicat de notorietate, care corelate cu evoluţia crescătoare a pieţei, ne asigură premisele pentru a atinge obiectivele pentru anul 2016. Pe termen mediu, pentru susţinerea ritmului de creştere, vizăm oportunităţi de extindere a gamei de produse, cu soluţii cât mai eficiente pentru utilizatori', a declarat Liviu Stoleru, CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon.

Cemacon SA este o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, deţinută de acţionari instituţionali, fonduri de investiţii româneşti şi străine.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO