Centura București: CNAIR a scos la licitație finalizarea lucrărilor pe tronsonul A1 – DN7, deschis traficului fără strat de uzură

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat la licitație finalizarea lucrărilor pe tronsonul cuprins între A1 (Chiajna) și Chitila (DN7) din Centura București. Circulația pe acest tronson lărgit la patru benzi a fost deschisă încă din 2017, fără a fi așternut ultimul strat de asfalt.
Anemona Andone - Dum, 18 apr. 2021, 12:52
Centura București: CNAIR a scos la licitație finalizarea lucrărilor pe tronsonul A1 - DN7, deschis traficului fără strat de uzură

Valoarea estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor pe acest tronson este de până la 42 de milioane de lei, fără TVA, potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Contractul prevede „realizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a centurii rutiere a Municipiului București: lot 1: sector A1(55+465)-DN7 (km 64+160), având un progres fizic la data rezilierii de 86,50%”.

Durata de derulare a noului contract cuprinde 12 luni perioadă de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioadă de garanție a lucrărilor.

Pentru proiectarea și execuția lucrărilor de lărgire la patru benzi a acestui tronson, CNAIR a semnat în 2011 contract cu Asocierea S.C. DELTA A.C.M. 93 S.R.L. & AZVIRT LLC & S.C. MAXIDESIGN S.R.L. Valoarea acelui contract era de 106,61 milioane de lei, fără TVA, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

În iunie 2019, CNAIR a anunțat rezilierea contractului pentru modernizarea sectorului cuprins între A1 şi DN 7 al Centurii Bucureşti. Decizia a fost luată după ce reprezentanţii CNAIR au constatat că Asocierea SC Delta ACM 93 SRL & Azvirt LLC & SC Maxidegisn SRL a abandonat practic şantierul.

Pe lângă acest tronson din sectorul nordic, CNAIR a mai scos la licitație și lărgirea la patru benzi a tronsonului din sectorul sudic al Centurii București, cuprins între A1(Chiajna) și DN5 (Jilava). Lansată în ianuarie 2021 și cu o valoare de până la 796 milioane de lei, această procedură a fost suspendată însă înainte de a fi depuse ofertele, conform SEAP.

Tot pe Centura București, CNAIR are în derulare contract pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului dintre DN2 și A2 (Tirrena Scavi) și pentru construirea pasajelor Mogoșoaia (Strabag), Domnești (Straco – Tracon), Berceni (Trameco) și Oltenița (Itinera).

Citește și Secretar de stat Transporturi: În doi ani vom finaliza cinci pasaje de pe Centura Capitalei iar în trei ani, A0 Sud

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, potrivit unei transmisii live a secretarului de stat în Transporturi Irinel......
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de ...
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide pe 16 aprilie hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro. Clădirea a ...
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să ...