1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

Companii

Centura Bucureşti: italienii de la Tirrena rămân căştigători pe tronsonul DN2 – A2. Contestaţia constructorului din Slobozia, respinsă de CNSC

Italienii de la Tirrena Scavi sunt cu un pas mai aproape să semneze contractul estimat la 339 milioane de lei pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului dintre A2 şi DN2 din Centura Bucureşti. Contestaţia depusă de constructorul Oyl Company Holding din Slobozia a fost respinsă de CNSC.

04 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins miercuri, 3 iulie, contestaţia constructorului Oyl Company Holding la licitaţia pentru modernizarea secţiunii DN2 – A2 din Centura Bucureşti.

Firma cu sediul în Slobozia i-a contestat pe italienii de la Tirrena Scavi, desemnaţi câştigători pentru acest contract de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după cum ECONOMICA.NET a anunţa deja încă de luna trecută.

Deşi contestaţia Oyl Company Holding a fost respinsă de CNSC, constructorul din Slobozia poate ataca mai departe decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Astfel, este posibil să nu se termine prea curând telenovela cu ultimul tronson din Centura de Nord a Capitalei care mai trebuie lărgit la patru benzi.

CNAIR a lansat licitaţia pentru acest tronson din Centura Bucureşti în aprilie 2017 iar patru luni mai târziu a primit 12 oferte.

În februarie 2018, CNAIR a desemnat câştigătoare oferta asocierii chinezo – române Synohidro – Nord Vest Infrastructură și Servicii. Pentru că rezultatul a fost contestat, oferta chinezilor a fost reevaluată iar aceştia au fost descalificaţi în noiembrie. După respingerea ofertei chinezilor, CNAIR a reevaluat şi restul ofertelor și i-a declarat câștigători pe italienii de la Tirrena Scavi.

Durata contractului pentru modernizarea secţiunii dintre DN2 - A2 va fi de 123 luni, din care 15 luni perioada de execuţie şi 108 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

Contractul prevede execuția lucrărilor pentru modernizarea a 11,5 km din Centura rutieră a Municipiului București, sectorul DN 2 (km 12+300) - A2 (km 23+750), constand în principal în sporirea capacității de circulație de la 2 la 4 benzi, câte 2 pe sens și în eliminarea unor intersecții la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum și prin reabilitarea pasajelor și a podurilor existente pe aceste sectoare de drum național.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO