CEO-ul Societe Generale spune că banca este gata să se adapteze unui „hard Brexit”

Directorul general al grupului Societe Generale, Frédéric Oudéa, a declarat joi că banca franceză va fi în măsură să se adapteze la un scenariu în care ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va face fără un acord, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 15 nov. 2018, 16:46
CEO-ul Societe Generale spune că banca este gata să se adapteze unui

Premierul britanic, Theresa May, a obţinut miercuri sprijinul principalilor săi miniştrii pentru a aproba un acord tehnic convenit între Londra şi Bruxelles dar acum se confruntă cu o serie de demisii în cadrul guvernului său, ceea ce agravează criza politică din Marea Britanie.

„Suntem gata să ne adaptăm la un hard Brexit. Vom şti cum să facem acest lucru, să ne adaptăm”, a spus Frédéric Oudéa într-un interviu acordat postului de radio BFM Business.

Nu mai puţin de patru membri ai Guvernului britanic şi-au anunţat în prima parte a zilei de joi plecarea din Executivul condus de Theresa May, în semn de protest faţă de acordul de retragere (Brexit) negociat de Marea Britanie şi Uniunea Europeană aprobat miercuri de Londra. Proiectul de acord prevede o aşa numită „plasă de siguranţă” („backstop” în engleză), soluţie care prevede existenţa „unui teritoriu vamal unic” între UE şi Regatul Unit, care se va institui de la sfârşitul perioadei de tranziţie până la data la care un acord ulterior devine aplicabil.

Frédéric Oudéa a mai spus joi că Societe Generale a constituit provizioane în valoare de aproximativ 1,2 miliarde euro pentru a soluţiona ultimul său litigiu juridic din SUA. Banca franceză aşteaptă în continuare semnarea unui acord cu autorităţile americane pentru a pune capăt acestui litigiu care priveşte tranzacţiile derulate de Societe Generale cu o serie de ţări supuse unor sancţiuni economice americane, „în următoarele zile sau săptămâni”, a spus Oudéa.

„În 2018 vom depăşi toate litigiile din trecut”, a subliniat directorul general de la Societe Generale.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu prea văd sensul ca după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piaţa de energie
Cîţu: Nu prea văd sensul ca după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piaţa de energie
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că nu vede sensul unei reglementări a pieţei de energie după data ...
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă Atena
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă ...
Cursele aeriene programate pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate până marţi după-amiază şi mii de şoferi au ...
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Porsche Finance Group anunță schimbări importante în structura de conducere. CEO-ul David Gedlicka preia și funcția ...