1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

News

CEO YouTube: Directiva Drepturilor de Autor ameninţă să blocheze creatorii şi utilizatorii din UE

Susan Wojcicki, CEO YouTube, a transmis luni o scrisoare deschisă către creatorii de conţinut pentru platforma online, în care atrage atenţia asupra riscurilor pe care le poate genera propunerea legislativă europeană privind drepturile de autor, potrivit News.ro.  

22 oct, 2018 | News.ro

Noua legislaţie ar putea afecta negativ economia creativă susţinută de platforme online precum YouTube, spune ea, şi, într-un sens mai larg, internetul.

În scrisoare, Wojcicki prezintă priorităţile platformei media şi atrage atenţia asupra riscurilor la care va fi supusă "economia creativă" dacă Directiva Drepturilor de Autor votată de PE în septembrie devine certitudine.

Votul eurodeputaţilor a deschis calea negocierilor cu Consiliul Uniunii Europene (reprezentat de 28 de state membre, care au ajuns deja la un compromis pe 25 mai) şi Comisia europeană, pentru a conveni asupra unui text definitiv, potrivit News.ro.

"În ultimul an, numărul canalelor cu peste 1 milion de abonaţi a crescut cu 75%. În fiecare lună, peste 1 miliard de utilizatori accesează YouTube pentru a fi parte din cultura muzicală şi pentru a descoperi noi piese şi artişti. Am extins YouTube Music în Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria, Franţa, Italia, Spania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Rusia, Canada, Danemarca, Belgia, Olanda, Luxemburg şi Brazilia (...) Toate astea au fost posibile datorită economiei creative alimentate de voi. Cu toate astea, această economie aflată în creştere e în pericol, având în vedere că Parlamentul European a votat Articolul 13, legislaţia drepturilor de autor, care ar putea schimba drastic internetul faţă de cum îl ştim azi", a spus ea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO