1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Cer deschis: Kievul vrea să efectueze un zbor de recunoaştere deasupra Rusiei

Guvernul de la Kiev a cerut Moscovei să-i permită efectuarea unui zbor de recunoaştere deasupra teritoriului rus pentru a se asigura că trupele ruse s-au retras din zona de frontieră cu Ucraina, aşa cum au anunţat anterior autorităţile de la Moscova, informează un comunicat difuzat miercuri de Ministerul ucrainean de Externe şi citat de RIA Novosti. Zborul ar urma să se efectueze în baza acordului 'Cer deschis'.

21 mai, 2014 | Agerpres

'Ucraina şi Federaţia Rusă participă la Tratatul internaţional Cer Deschis, ce prevede măsuri menite să sporească stabilitatea şi transparenţa şi să reducă riscul unor conflicte. De această dată, Ucraina a cerut Federaţiei Ruse, prin canalele OSCE, să autorizeze efectuarea unui zbor extraordinar de inspecţie deasupra teritoriului rus', se precizează în text. 'Obiectivul misiunii este de a verifica informaţiile ce fac referire la retragerea trupelor ruse desfăşurate de-a lungul frontierei ucrainene', explică MAE ucrainean.

Anterior, Rusia a anunţat că trupele sale care au efectuat manevre militare în regiunile Rostov, Belgorod şi Briansk au revenit în bazele lor permanente.

Dar secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat miercuri că deocamdată organizaţia pe care o conduce nu dispune de 'dovezi vizibile' care să ateste retragerea acestor trupe.

Tratatul Cer Deschis a fost semnat în anul 1992 la Helsinki şi a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2002. Obiectivul său este să sporească transparenţa şi încrederea între statele semnatare în ce priveşte activităţile militare şi controlul armamentelor. Rusia a aderat la această înţelegere în anul 2001.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO