Cercel, BRD: Dacă listarea Romgaz ar fi avut loc mai devreme, acum am fi avut mai mulţi zgârie-nori

Claudiu Cercel, director general adjunct BRD SocGen, a declarat miercuri că dacă oferta de listare a Romgaz avea loc în urmă cu câţiva ani piaţa de capital ar fi arătat mult diferit, iar în Pipera ar fi existat mai multe clădiri înalte de birouri, sedii ale unor mari companii internaţionale.
Economica.net - mie, 30 oct. 2013, 10:06
Cercel, BRD: Dacă listarea Romgaz ar fi avut loc mai devreme, acum am fi avut mai mulţi zgârie-nori

„Este păcat că ceea ce am făcut bine acum nu a fost făcut mai devreme. În Pipera am fi avut mai multe clădiri înalte care ar adăposti sediul unor mari firme de consultanţă internaţionale, aşa cum s-a dezvoltat centrul financiar al Varşoviei graţie listărilor companiilor de stat. Oferta Romgaz va fi un punct important de la care se va pleca în dezvoltarea pieţei de capital”, a declarat Cercel.

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a declarat la conferinţa ZF că subscrierile la oferta Romgaz au depăşit toate aşteptările şi că impactul maxim al listării Romgaz la bursă se va vedea în 5-10 ani.

„Oferta Romgaz este un succes care a depăşit toate aşteptările. Nimeni nu a crezut iniţial că se pot strânge mai mult de 200 milioane de euro de pe piaţa locală, însă până în prezent oferta Romgaz a atras ordine de subscriere de 1,8 miliarde de lei doar din partea investitorilor persoane fizice”, a spus el.

Anghel a adăugat că impactul maxim al listării Romgaz se va vedea în 5-10 ani, aşa cum în prezent situaţia dificilă în care se află piaţa de capital este cauzată de faptul că nu au fost luate măsuri de dezvoltare în urmă cu 5-10 ani.

Statul a lansat pe 22 noiembrie oferta prin care vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz la preţuri între 24 şi 32 lei pe acţiune, estimând că va obţine între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro).

Oferta se va încheia pe 31 octombrie, iar acţiunile sunt vândute atât la Bursa de la Bucureşti, cât şi prin intermediul unor certificate de depozit (GDR-uri) pe piaţa de la Londra.

Până marţi, la ora 16:45, în sistemul Bursei au fost înregistrate 9.371 de ordine pe tranşa micilor investitori (15% din acţiunile scoase la vânzare), iar volumul de acţiuni subscrise a depăşit de 3,6 ori titlurile alocate pe acest segment. Investitorii au alocat astfel cu puţin peste 1 miliard de lei (226 milioane euro) pentru subscrierile în această tranşă.

Te-ar mai putea interesa și
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr de conturi de salariu gestionate, prezintă cele mai importnate cinci......
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, sâmbătă, în Bucureşti, la 16,1 cazuri la mia de locuitori, ...