1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

News

Cercel, BRD: Dacă listarea Romgaz ar fi avut loc mai devreme, acum am fi avut mai mulţi zgârie-nori

Claudiu Cercel, director general adjunct BRD SocGen, a declarat miercuri că dacă oferta de listare a Romgaz avea loc în urmă cu câţiva ani piaţa de capital ar fi arătat mult diferit, iar în Pipera ar fi existat mai multe clădiri înalte de birouri, sedii ale unor mari companii internaţionale.

30 oct, 2013 | Mediafax

"Este păcat că ceea ce am făcut bine acum nu a fost făcut mai devreme. În Pipera am fi avut mai multe clădiri înalte care ar adăposti sediul unor mari firme de consultanţă internaţionale, aşa cum s-a dezvoltat centrul financiar al Varşoviei graţie listărilor companiilor de stat. Oferta Romgaz va fi un punct important de la care se va pleca în dezvoltarea pieţei de capital", a declarat Cercel.

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a declarat la conferinţa ZF că subscrierile la oferta Romgaz au depăşit toate aşteptările şi că impactul maxim al listării Romgaz la bursă se va vedea în 5-10 ani.

"Oferta Romgaz este un succes care a depăşit toate aşteptările. Nimeni nu a crezut iniţial că se pot strânge mai mult de 200 milioane de euro de pe piaţa locală, însă până în prezent oferta Romgaz a atras ordine de subscriere de 1,8 miliarde de lei doar din partea investitorilor persoane fizice", a spus el.

Anghel a adăugat că impactul maxim al listării Romgaz se va vedea în 5-10 ani, aşa cum în prezent situaţia dificilă în care se află piaţa de capital este cauzată de faptul că nu au fost luate măsuri de dezvoltare în urmă cu 5-10 ani.

Statul a lansat pe 22 noiembrie oferta prin care vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz la preţuri între 24 şi 32 lei pe acţiune, estimând că va obţine între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro).

Oferta se va încheia pe 31 octombrie, iar acţiunile sunt vândute atât la Bursa de la Bucureşti, cât şi prin intermediul unor certificate de depozit (GDR-uri) pe piaţa de la Londra.

Până marţi, la ora 16:45, în sistemul Bursei au fost înregistrate 9.371 de ordine pe tranşa micilor investitori (15% din acţiunile scoase la vânzare), iar volumul de acţiuni subscrise a depăşit de 3,6 ori titlurile alocate pe acest segment. Investitorii au alocat astfel cu puţin peste 1 miliard de lei (226 milioane euro) pentru subscrierile în această tranşă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO