1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Imobiliare

Cererea destul de ridicată ar putea provoca o creștere a chiriilor pentru birouri în zonele căutate din Bucureşti

Potrivit ultimului studiu de piață al Crosspoint Real Estate, în București s-au livrat 133.250 mp de birouri în prima jumătate a anului, iar în a doua jumătate e estimată livrarea a 177.000 mp. Gradul de neocupare al pieței e de 8%.

21 aug, 2019 | | ECONOMICA.net

De asemenea, chiriile cerute pentru spații de birouri în București oscilează între 10-11 euro/mp/lună în zona de sud, până la 18-19 euro/mp/lună în Central Business District (zona Piața Victoriei, Charless de Gaulle).

Chirii relativ ridicate sunt în Centru (Piața Romană, Piața Unirii), circa 15 euro/mp/lună și zona de Nord (Băneasa, DN1, Pipera Nord), cifrate tot la 15 euro/mp/lună.

Și zona de centru-vest (Izvor, Orhideea, Preciziei, București-Pitești) are chirii destul de mari, de aproximativ 14-15 euro/mp/lună, oiar Pipera (Dimitrie Pompeiu, Fabrica de Glucoză) ajunge la chirii de 13 euro/mp/lună.

Cele mai puțin căutate zone ale Capitalei sunt Estul (Alba Iulia, Piața Muncii, Vitan), cu chirii de 11-12 euro/mp/lună și sud (Olteniței, Văcărești, Berceni), cu 10-11 euro/mp/lună.

Potrivit oficialilor Crosspoint Real Estate, chiriile prime rămân neschimbate, dar din cauza cererii mari de spații prime din zonele cu rate vacante scăzute, este posibil să observăm o ușoară creștere a nivelului de chirii în unele zone la sfârșitul anului, precum CBD sau zonele de nord și vest.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO