1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Apetitul consumatorilor pentru iPhone revine: Apple a crescut cu producţia cu 10%

Apple a cerut furnizorilor să crească producția celor mai recente modele ale sale iPhone 11 cu până la 8 milioane de unități, sau aproximativ 10%, a informat Nikkei Asian Review, în condițiile în care cererea pentru noua serie de telefoane, lansată de gigantul american în luna septembrie, a depășit așteptările.

04 oct, 2019 | ECONOMICA.net

"Anterior, Apple a fost destul de conservator în ceea ce privește plasarea comenzilor", care au fost mai mici decât pentru noul iPhone de anul trecut, potrivit agenţiei Nikkei, care citează o sursă. „După creștere, volumul de producție pregătit pentru seria iPhone 11 va fi mai mare comparativ cu anul trecut”.

Sursele citate de Nikkei au spus că recenta creștere a comenzilor iPhone este concentrată pentru cel mai ieftin model iPhone 11 și modelul iPhone 11 Pro, în timp ce Apple a revizuit ușor comenzile pentru modelul său de vârf de gamă, iPhone 11 Pro Max, care are un preţ de pornire de 1.099 de dolari (6.199 de lei în România).

Citeşte şi: Resseller-ul Apple pe piaţa românească a lansat noul iPhone 11: precomenzile sunt cu 15% peste cele de anul trecut


De asemenea, publicaţia japoneză a raportat că furnizorii rămân precauți și au spus că sunt preocupați de faptul că nivelul mai ridicat al comenzilor nu va fi susținut.

„Cererea este bună deocamdată. Dar trebuie să fim atenți să nu fim prea optimisti”, a spus o sursă la nivel executiv în raport. "Sper că sezonul maxim al acestui an să dureze mai mult decât anul trecut."

În România, iSTYLE, resseller-ul Apple pe piaţa locală, a lansat cele mai noi telefoane Apple pe 27 septembrie la preţuri între 3.949 de lei şi 8.199 de lei, în funcţie de model şi specificaţii. 

Urmând un trend similar cu cel înregistrat în anii precedenți, iSTYLE spune că produsele sunt sold out încă din primul weekend după lansare. Mai mult, în acest an, comparativ cu 2018, numărul precomenzilor a crescut cu 15%, aproximativ 85% dintre acestea îndreptându-se către iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max.

 
 
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO