Cererea pentru minivacanţele de Valentine’s Day şi Dragobete, în creştere faţă de 2015. Care sunt preţurile

Cererea pentru minivacanţele de Valentine's Day şi Dragobete este în creştere faţă de anul trecut, cele mai solicitate fiind city-break-urile în România dar şi în Europa, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.
Economica.net - vin, 05 feb. 2016, 08:44
Cererea pentru minivacanţele de Valentine's Day şi Dragobete, în creştere faţă de 2015. Care sunt preţurile

Potrivit acestora, există, însă, şi o categorie care de români care cumpără şi destinaţii exotice din Asia, Africa, Oceanul Indian sau chiar America Latină.

Preţurile minivacanţelor în România încep de la 69 euro/persoană pentru un city-break la Sibiu cu 3 nopţi cazare în hotel de 3 stele de Valentine’s Day sau de la 100 euro/noapte pentru un city-break la Sinaia cu 4 nopţi cazare într-un hotel de 4 stele, mic dejun, acces piscină, saună, jacuzzi şi sală de fitness, de Dragobete.

‘Ziua Îndrăgostiţilor reprezintă, în continuare, un prilej pentru români de a organiza o escapadă de câteva zile alături de partener sau alături de familie. Vacanţele de Ziua Îndrăgostiţilor sunt, în mare parte, vacanţe scurte, city-break-uri, dar avem şi clienţi care aleg să petreacă cel puţin o săptămână la căldură. Luna februarie este mijlocul sezonului în destinaţiile de plajă din Caraibe sau Oceanul Indian. În top sunt destinaţiile de plajă când vine vorba de vacanţe romantice – Maldive, Thailanda, Republica Dominicană, Mauritius, însă sunt şi destinaţii precum Tanzania, Argentina, Mexic, Australia şi Brazilia care atrag deoarece în emisfera sudică este vară, vremea perfectă pentru a călători’, spune Alexandra Pârvu, marketing manager Eturia.

Printre cei care optează pentru o vacanţă mai lungă în această perioadă se numără şi expaţii, deoarece în anumite sisteme şcolare, cum ar fi şi cel francez, vacanţa copiilor este în această perioadă.

‘Am observat apetitul românilor pentru destinaţiile exotice sau mai puţin obişnuite şi cum agenţia noastră este specializată în pachete de vacanţă personalizate venim cu câteva propuneri interesante pentru cei care doresc să petreacă Valentine’s Day într-un loc deosebit: o excursie în Tanzania pentru un safari în Africa, sau o sesiune de snorkeling în doi, pe o plajă privată în Zanzibar. Pentru cei care preferă aglomeraţia unei metropole urbane, opţiunea cea mai aleasă este excursie pe coasta de Est a Americii de Nord, în New York, unde românii pot vizita câteva dintre reperele binecunoscute ale metropolei sau pot face o plimbare cu elicopterul deasupra Manhattan-ului, aceasta fiind una dintre cele mai cerute atracţii’, spune Alexandra Pârvu.

Pentru destinaţiile exotice din Africa sau Asia, pachetele încep de la 1.200 de euro/persoană. Cu toate că agenţia este specializată pe destinaţii exotice, iar excursiile au, de obicei, o durată de minimum 7 zile, pentru cereri speciale, se organizează şi escapade de 3-5 zile, cu servicii deosebite incluse, cum ar fi cina pe o plajă privată din Cuba, Republica Dominicană sau Mexic, un traseu cu iahtul, o plimbare cu elicopterul.

‘Cu toate că suntem într-o perioadă intensă de vânzări early booking pentru vacanţele de vară, interesul pentru astfel de oferte a crescut de la an la an. Cei mai mulţi români preferă să călătorească în România, iar destinaţiile de interes pentru Valentine’s Day şi Dragobete sunt cele montane, în Transilvania sau Valea Prahovei, precum şi oraşele Braşov, Sibiu sau Cluj Napoca, alese pentru city break. Oraşe precum Roma, Paris, Veneţia, Barcelona, Viena sau Praga sunt destinaţiile externe preferate de turiştii TUI TravelCenter pentru un weekend prelungit de Ziua Îndrăgostiţilor’, a declarat pentru AGERPRES Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI Travel Centrer prin Eurolines.

Un city-break la Cund, în Transilvania, la Valea Verde costă 90 euro/persoană pentru 3 nopţi de cazare, iar la Braşov, la un hotel de patru stele, 110 euro/persoană. Pentru Paris, oraş emblematic pentru îndrăgostiţi, un city-break costă 255 euro/persoană. Romantică este şi opţiunea românilor care aleg un sejur la Punta Cana, unde preţul într-un resort de 5 stele cu spa, all inclusive, costă 1.989 euro/persoană pentru 7 nopţi de cazare.

Fie ca este vorba despre o zi de naştere sau despre o sărbătoare precum Ziua Îndrăgostiţilor sau Dragobete, românii au nevoie de astfel de ‘scuze’ pentru a călători, spun şi reprezentanţii unei companii de turism online.

‘Din ce în ce mai mulţi români aleg să dăruiască de Ziua Îndrăgostiţilor bilete de avion sau chiar vacanţe în destinaţii considerate romantice, precum Paris, Veneţia, Roma. Cele mai potrivite opţiuni sunt city-break-urile, câteva zile în care să descoperi în doi o destinaţie interesantă. De cele mai multe ori turiştii noştri aleg să combine vacanţa de Ziua Îndrăgostiţilor cu un concert sau un spectacol care are loc în destinaţia pe care o aleg. În topul preferinţelor românilor rămân destinaţiile consacrate precum Paris, Roma, Viena, Veneţia, dar încep să fie căutate pentru city-break-uri şi Pisa, Moscova, Stockholm’, spune Manuela Melinescu, marketing manager Vola.ro.

Preţurile acoperă toate tipurile de bugete şi preferinţe ale cuplurilor, plecând de la pachete Economy, care încep de la 139 euro/persoană pentru un city-break la Roma şi pot ajunge până la 800 de euro, pentru cei care vor să îşi răsfeţe jumătatea cu o vacanţă călduroasă de 7 zile, la un hotel de 5 stele din Dubai. Cei care aleg Veneţia au, pentru 189 euro/persoană, un pachet care include transport cu avionul, 3 nopţi de cazare cu mic dejun şi asigurare de călătorie, în timp ce pentru Praga, preţul porneşte de la 259 euro/persoană. Pentru Barcelona, îndrăgostiţii vor plăti de la 289 euro/persoană, iar pentru Viena, 239 euro/persoană.

‘Românii optează, de cele mai multe ori, pentru weekend-uri romantice în staţiuni montane din România (Poiana Braşov, Valea Prahovei) sau în staţiunile unde există spa-uri – (Băile Felix, Sovata, Covasna, Băile Herculane). Cele mai atractive pentru îndrăgostiţi rămân city-break-urile în marile oraş europene: Londra, Barcelona, Roma, Praga, Viena, Milano. Sărbătoarea de Valentine’s Day este una optimă pentru city break-uri în toată Europa datorită costurile mai scăzute la cazare şi bilete de avion. Bugetul alocat pentru un astfel de city-break variază între 300-500 euro/cuplu, în funcţie de categoria hotelului ales şi serviciile opţionale pe care le adaugă clienţii’, spune Diana Păşcuţ marketing director la Christian Tour.

Pe de altă parte, şi hotelurile cu spa-uri din staţiuni balneare precum Băile Felix sau Băile Herculane au pregătit oferte speciale pentru Valentine’s Day şi Dragobete. Pachetele pornesc de la 200-300 lei/persoană şi includ acces la toate facilităţile spa ale hotelurilor, dar şi surprize romantice în cameră.

Te-ar mai putea interesa și
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri la Beijing pe premierul olandez Mark Rutte pentru convorbiri privind în......
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...