Cererea ridicată pentru iPhone-uri a majorat profitul Apple la 8,47 miliarde de dolari

Profitul grupului american Apple Inc a urcat cu 13% în trimestrul trei din 2014, la 8,47 miliarde de dolari, pe fondul vânzărilor masive de iPhone-uri, depăşind estimările analiştilor, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 21 oct. 2014, 11:30
Cererea ridicată pentru iPhone-uri a majorat profitul Apple la 8,47 miliarde de dolari

Valoarea vânzărilor totale de iPhone-uri a atins 39,3 milioane de unităţi în perioada iulie-septembrie 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 38 de milioane. Apple Inc a vândut peste zece milioane de noi iPhone-uri în primul week-end, după ce modelele au fost scoase la vânzare (20 – 21 septembrie), arătând cererea solidă pentru telefoanele cu ecrane mai mari.

Directorul general al companiei, Tim Cook, a anunţat că livrările modelelor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus ar fi putut fi chiar şi mai ridicate în cazul în care compania ar fi avut la dispoziţie mai multe telefoane. În 2013, Apple a vândut peste nouă milioane de iPhone 5S şi 5C în primul week-end, după ce modelele au fost scoase la vânzare.

Totuşi, vânzările de tablete iPad au fost dezamăgitoare în trimestrul trei, înregistrând un declin de 7%, la 12,3 milioane de unităţi, de la 13,1 milioane de unităţi în perioada similară din 2013. Dar veniturile grupului american au urcat cu 12,2% în perioada iulie – septembrie 2014, la 41,12 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 39,9 miliarde de dolari.

‘În anul fiscal 2014, suntem în grafic pentru a înregistra comenzi record, inclusiv la noile modele iPhone 6 şi iPhone 6 Plus’, a afirmat directorul general al companiei, Tim Cook, care şi-a exprimat speranţa că şi rezultatele din trimestrul patru vor fi ‘excelente’.

Veniturile Apple Inc ar urma să ajungă în trimestrul patru din 2014 la 63,5 – 66,5 miliarde de dolari, pe fondul lansării de noi produse.

Vânzările de calculatoare Mac au urcat cu 21%, la 5,5 milioane de unităţi, cel mai ridicat avans din trimestrul patru din 2011.

Apple rămâne cea mai valoroasă marcă din lume, cu o valoare de 113,165 miliarde de euro (în creştere cu 3% comparativ cu anul trecut), potrivit ediţiei din 2014 a clasamentului eurobrand Global Top 100 publicat recent. Acest clasament a fost realizat în urma unei analize a mai mult de 3.000 de branduri de companii din 16 industrii cu comparaţii între Europa, America şi Asia.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...