Cererea ridicată pentru iPhone-uri a majorat profitul Apple la 8,47 miliarde de dolari

Profitul grupului american Apple Inc a urcat cu 13% în trimestrul trei din 2014, la 8,47 miliarde de dolari, pe fondul vânzărilor masive de iPhone-uri, depăşind estimările analiştilor, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 21 oct. 2014, 11:30
Cererea ridicată pentru iPhone-uri a majorat profitul Apple la 8,47 miliarde de dolari

Valoarea vânzărilor totale de iPhone-uri a atins 39,3 milioane de unităţi în perioada iulie-septembrie 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 38 de milioane. Apple Inc a vândut peste zece milioane de noi iPhone-uri în primul week-end, după ce modelele au fost scoase la vânzare (20 – 21 septembrie), arătând cererea solidă pentru telefoanele cu ecrane mai mari.

Directorul general al companiei, Tim Cook, a anunţat că livrările modelelor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus ar fi putut fi chiar şi mai ridicate în cazul în care compania ar fi avut la dispoziţie mai multe telefoane. În 2013, Apple a vândut peste nouă milioane de iPhone 5S şi 5C în primul week-end, după ce modelele au fost scoase la vânzare.

Totuşi, vânzările de tablete iPad au fost dezamăgitoare în trimestrul trei, înregistrând un declin de 7%, la 12,3 milioane de unităţi, de la 13,1 milioane de unităţi în perioada similară din 2013. Dar veniturile grupului american au urcat cu 12,2% în perioada iulie – septembrie 2014, la 41,12 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 39,9 miliarde de dolari.

‘În anul fiscal 2014, suntem în grafic pentru a înregistra comenzi record, inclusiv la noile modele iPhone 6 şi iPhone 6 Plus’, a afirmat directorul general al companiei, Tim Cook, care şi-a exprimat speranţa că şi rezultatele din trimestrul patru vor fi ‘excelente’.

Veniturile Apple Inc ar urma să ajungă în trimestrul patru din 2014 la 63,5 – 66,5 miliarde de dolari, pe fondul lansării de noi produse.

Vânzările de calculatoare Mac au urcat cu 21%, la 5,5 milioane de unităţi, cel mai ridicat avans din trimestrul patru din 2011.

Apple rămâne cea mai valoroasă marcă din lume, cu o valoare de 113,165 miliarde de euro (în creştere cu 3% comparativ cu anul trecut), potrivit ediţiei din 2014 a clasamentului eurobrand Global Top 100 publicat recent. Acest clasament a fost realizat în urma unei analize a mai mult de 3.000 de branduri de companii din 16 industrii cu comparaţii între Europa, America şi Asia.

Te-ar mai putea interesa și
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Cazurile de infectare cu noul coronavirus raportate în prezent nu sunt generate de începerea şcolii cu prezenţă fizică, a declarat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu....
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Guvernul de stânga din Spania şi sindicatele au ajuns joi seară la un acord cu privire la o uşoară majorare a salariului ...
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a efectuat prima livrare de gaz natural lichefiat (GNL) din România către Damen Shipyards Mangalia, potrivit ...
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul și ambalajele
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul ...
Producătorii de apă de izvor susțin că nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor din cauza costurilor tot mai ...