1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Cererile pentru ajutoare de şomaj din SUA, la cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani

Numărul americanilor care au depus săptămâna trecută noi cereri pentru ajutoare de şomaj a scăzut până la cel mai redus nivel din ultimii 15 ani, fiind un nou semnal pozitiv în ceea ce priveşte situaţia de pe piaţa muncii din SUA, transmite Reuters.

29 ian, 2015 | Agerpres

Departamentul Muncii din SUA a anunţat joi că săptămâna trecută cererile de ajutoare de şomaj au scăzut cu 43.000, până la 265.000, cel mai redus nivel înregistrat după luna aprilie 2000. Scăderea depăşeşte cu mult estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care se aşteptau să scadă până la 300.000. Cu toate acestea, este posibil ca datele să fie influenţate de faptul că săptămâna de lucru a fost una mai scurtă cu o zi datorită sărbătorii Martin Luther King, Jr. ceea ce înseamnă că este posibil ca mai puţine cereri să fi fost procesate.

Media ultimelor patru săptămâni în ceea ce priveşte numărul de solicitări, considerată un indicator mai elocvent al tendinţei pieţei muncii, a scăzut cu 8.250, până la 298.500 cereri.

Datele referitoare la scăderea noilor cereri pentru ajutoare de şomaj vin să întărească opiniile referitoare la îmbunătăţirea situaţiei pe piaţa muncii. Rata şomajului în SUA a scăzut la 5,6% în luna decembrie 2014, cel mai scăzut nivel înregistrat după luna iunie 2008, în condiţiile în care economia americană a creat aproape trei milioane de locuri de muncă.

Rezerva Federală americană a recunoscut miercuri progresele înregistrate de piaţa muncii, pe care Banca centrală a SUA le urmăreşte cu atenţie pentru a decide momentul în care va începe să majoreze dobânda de politică monetară.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO