CERT-RO demarează etapa online a selecţiei echipei naţionale pentru ‘European Cyber Security Championship 2016’

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), în parteneriat cu Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), organizează, în perioada 8 - 15 mai, etapa online a selecţiei echipei naţionale pentru concursul 'European Cyber Security Championship 2016', anunţă Agerpres. 
Economica.net - Dum, 08 mai 2016, 13:29
CERT-RO demarează etapa online a selecţiei echipei naţionale pentru 'European Cyber Security Championship 2016'

Potrivit unui comunicat al CERT-RO, ulterior, la sfârşitul lunii iunie, va avea loc o etapă de selecţie on-site, cu exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering, precum şi simulări de prezentări publice.

Destinat persoanelor cu abilităţi în domeniul IT, concursul este o iniţiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) şi se derulează în conformitate cu Planul de Acţiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a Uniunii Europene (UE).

Competiţia, aflată sub auspiciile excelenţei şi fair-play-ului, urmăreşte creşterea conştientizării privind nevoia de securitate cibernetică şi de cunoaştere a ameninţărilor din mediul virtual şi identificarea şi atragerea tinerilor cu aptitudini deosebite către sectorul IT şi securitate cibernetică.

Sponsorii principali ai evenimentului sunt: Bitdefender, Orange Romania şi Q-East Software.

‘European Cyber Security Championship 2016’ va avea loc la Dusseldorf, în Germania, în perioada 7 – 11 noiembrie 2016.

Fiecare ţară va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenţi, 5 seniori (20 – 30 ani) şi 5 juniori (14 – 19 ani). Pentru a veni în sprijinul echipei selecţionate să reprezinte România la acest campionat, SRI, alături de Bitdefender şi Orange România, va organiza sesiuni de training pentru creşterea expertizei şi dezvoltarea spiritului de echipă.

Te-ar mai putea interesa și
Skoda anunţă concedieri în Cehia
Skoda anunţă concedieri în Cehia
Skoda vrea să reducă anul acesta 2% din posturile administrative din Cehia, nu prin concedieri, ci renunţând să înlocuiască angajaţii care se pensionează, a anunţat joi cel mai mare...
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Grupul Electrica a obținut, în anul 2020, un profit net consolidat de 388 milioane RON, înregistrând o creștere de 181 ...
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA va investi 22,1 milioane de lei, din fonduri bugetare, pentru lucrări de ...
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China şi-a stabilit un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în acest an, a anunţat vineri prim-ministrul Li Keqiang, ...