certSIGN a lansat Trust4Mobile, prima aplicaţie românească pentru criptarea apelurilor și mesajelor

certSIGN a lansat, în cadrul evenimentului Ziua Comunicațiilor, aplicația Trust4Mobile, o soluție de securitate pentru dispozitive mobile (smartphones și tablete) care asigură protecția comunicațiilor prin utilizarea de certificate digitale și tehnologii PKI.
Economica.net - mar, 20 mai 2014, 16:08
certSIGN a lansat Trust4Mobile, prima aplicaţie românească pentru criptarea apelurilor și mesajelor

Trust4Mobile oferă criptare în timp real pentru a preveni compromiterea convorbirilor sau a mesajelor text, permițând organizațiilor, corporațiilor sau persoanelor fizice să facă schimb de informații într-o manieră securizată, fără a investi în echipamente sau infrastructură de securitate.

Dacă în cazul datelor salvate pe calculatoarele, marea majoritate a organizațiilor folosesc tehnologii de criptare, telefoanele sunt expuse în permanență atacurilor cibernetice.

„Securitatea informațiilor transmise de pe dispozitivele mobile este un subiect fierbinte, iar rolul nostru este de a educa utilizatorul, pentru a cunoaște riscurile la care se expune, și de a-i oferi soluții viabile de protecție. Trust4Mobile este o astfel de soluție, securitatea convorbirilor și a informațiilor transmise prin mesaje text fiind garantată prin utilizarea tehnologiilor de criptare”, a declarat Adrian Floarea, directorul comercial al certSIGN.

Trust4Mobile este o soluție software neintruzivă, ușor de instalat și utilizat pe terminalele mobile de comunicații, oferind utilizatorului controlul total asupra componentelor care asigură protecția. Aplicația utilizează tehnologii avansate de criptare, pe bază de infrastructuri cu chei publice. Certificatele digitale și cheile de sesiune, generate pentru fiecare apel inițiat sau mesaj transmis, sunt stocate pe smart card-uri sau, la alegerea utilizatorului, pe dispozitivul mobil. Trust4Mobile este disponibil pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android și funcționează în rețele 3G, 4G și wireless.

certSIGN, companie membră a grupului UTI, este furnizor acreditat de servicii de certificare și este specializată în dezvoltarea aplicațiilor de securitate informatică. Este singura companie națională care a dezvoltat produse criptografice validate de NATO și listate în catalogul NIAPC (NATO Information Assurance Product Catalogue).

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată datele unui sondaj realizat de Libris, librărie online de referință pe......
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
La doi ani de la deschiderea oficială a primului restaurant Popeyes în România, brandul originar din statul american Louisiana ...