CES Las Vegas: începe primul mare târg de tehnologie al anului

Cel mai mare târg anual din sectorul tech, Consumer Electronics Show (CES) se deschide azi la Las Vegas, unde vizitatori vor putea descoperi, până pe 10 ianuarie, ultimele noutăţi în materie de ecrane inteligente, roboţi inventivi, electrocasnice şi obiecte futuriste.
Economica.net - lun, 06 ian. 2020, 19:22
CES Las Vegas: începe primul mare târg de tehnologie al anului

Peste 4.500 de companii din industria tech vor expune la ediţia din acest an a târgului, care se va desfăşura pe o suprafaţă de peste 255.000 de metri pătraţi. Iată o listă cu principalele produse ce vor fi prezentate:

Televizoare

8K va fi cuvântul cheie pentru televizoarele anului 2020, așa că specialiştii se așteaptă ca majoritatea producătorilor importanţi să lanseze cele mai noi modele cu o ultra-ultra-de înaltă definiție. Tehnologia este încă foarte nouă și nu există încă nicio confirmare cu privire la disponibilitatea lor în funcţie de ţări, dar LG şi Samsung au anunţat deja că vor lansa televizoare 8K.

Mai mult, Samsung Electronics a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Asociația 8K (8KA) pentru a institui un prim program de certificare de acest gen, conceput pentru a distinge televizoarele 8K și alte dispozitive.

Programul de certificare 8KA își propune să distingă televizoarele cu de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele standard 4K pentru claritate, contrast, culoare, interval dinamic ridicat, HDR.

Electrocasnice pentru Smart Home

Inovația pentru casele inteligente a fost relativ conservatoare în ultimii ani, dar specialiştii anticipează unele schimbări monumentale pe piață, în 2020 odată cu tehnologia wireless 5G. Conexiuni mult mai rapide și cu latență mai mică vor deveni disponibile utilizatorilor în afara Bluetooth și Wi-Fi convenționale. Acest lucru poate duce la dezvoltarea unor device-uri precum iluminat inteligent, încuietori inteligente, termostate și camere de securitate conectate prin intermediul celei mai noi tehnologii celulare, poate chiar grupate și instalate profesional de către furnizorii înșiși.

LG va prezenta mai multe produse, cum ar robotul asiprator cu mop integrat, frigidere inteligente dotate cu o tehnologie care face posibilă vizionarea în interiorul frigiderului fără a deschide ușa printr-un panou transparent din sticlă, care poate fi folosit şi ca un ecran pentru căutarea rețetelor și vizionarea videoclipurilor de gătit.

LG folosește, de asemenea, CES pentru a prezenta noua linie de maşini de spălat și uscatoare inteligente, precum și dispozitivele de uz casnic precum purificatoare de aer.

Samsung pregăteşte noi dispozitive care să ne facă viaţa mai uşoară acasă, cum ar fi frigiderul BESPOKE, care poate fi personalizat în funcţie de propriile nevoi. De asemenea, linia Cube Refrigerators oferă trei modele noi de frigidere mici: Wine, Beer și Beauty.

Aceste frigidere modulare vin într-o varietate de culori elegante care se îmbină perfect în orice decor. Designul lor unic și versatil permit amplasarea lor oriunde şi în orice cameră, inclusiv dormitorul. Cu o tehnologie specială de răcire, acestea sunt suficient de silenţioase pentru fi plasate chiar și în camera unde dormiți.

Tehnologie pentru maşini

Chiar dacă CES este în mod evident un spectacol tehnologic, mașinile au ocupat tot mai mult spațiu în ultimii ani. La CES 2020, specialiştii se aşteaptă să vadăși mai multe vehicule conceptuale care arată cele mai recente progrese în domeniul inteligenței artificiale, al tehnologiei de conducere autonomă și inovații pentru maşini electrice.

Aston Martin va avea o oglindă retrovizoare cu trei video feed-uri, Fiat Chrysler lansează un concept de cabină digitală, Honda își va etala asistentul AI și Jeep intenționează să dezvăluie prima sa flotă de maşini hibride plug-in.

Computere

La CES, NVIDIA anunță noile sisteme RTX Studio, împreună cu cei mai mari producători de PC-uri. Acestea sunt construite pentru creativitate maximă și susținute cu driverele NVIDIA Studio pentru cea mai bună fiabilitate. De asemenea, NVIDIA anunță că achizițiile de sisteme RTX Studio vor veni la pachet cu un abonament de trei luni la Adobe Creative Cloud.

HP lansează noul ENVY 32 All-in-One care beneficiază de un GeForce RTX 2080, fiind primul AiO cu grafică RTX.

Acer anunță trei noi sisteme RTX Studio: ConceptD 7 Ezel, ConceptD 7 Ezel Pro și ConceptD 700 workstation.

Lenovo anunță seria Creator dedicată creatorilor de conținut digital. Linia include Legion Y740 Studio Edition și laptop RTX Studio. De asemenea, producătorul chinez va folosi CES 2020 pentru a-și prezenta gama largă de kituri noi. Aceasta variază de la laptopuri de consum până la laptopuri pentru jocuri, all-in-one, monitoare și adesea produse inteligente în colaborare cu Google. De asemenea, compania a confirmat noile modele de laptopuri ThinkPad X1 și X1 Yoga, precum și un laptop de gaming subțire și ușor, Legion Y740S.

În 2019 au participat peste 182.000 de persoane, iar pentru acest an organizatorii estimează că numărul acestora va creşte. 

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...