CFR a scos din nou la licitație Podul de la Grădiștea

CFR Infrastructură a reluat licitația pentru reconstruirea Podului de la Grădiștea, distrus de inundații în urmă cu 15 ani. După refacerea lui, trenurile vor putea circula direct de la București la Giurgiu, fără să mai ocolească prin Videle.
Economica.net - vin, 07 feb. 2020, 08:35
CFR a scos din nou la licitație Podul de la Grădiștea

Licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări aferente obiectivului ”Modernizarea liniei CF București Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră”, Lot 1: ˮRedeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ , a fost lansată în Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice (S.I.C.A.P.).

♦Termen depunere oferte
☑️24.03.2020, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00

♦Valoare estimată proiectare/execuție Lot 1
☑️458.962.965,47 lei fără TVA

♦Obiectiv
☑️Lot 1: ˮRedeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ

Întocmire proiect tehnic și execuție lucrări de modernizare, în conformitate cu legislația și reglementările tehnice în vigoare, între Vidra și Comana (inclusiv stația Comana), de la km 18+180 (capătul Y al stației Vidra), până la km 30+200 (capătul Y al stației Comana), inclusive podurile de cale feartă:
◘ pod CF km 23+607 peste râul Argeş, între Haltele Vidra şi Grădiștea, care asigură supratraversarea căii ferate peste râul Argeș. În zona râului Argeş, traversarea va fi asigurată printr-o suprastructură de cale simplă, tip grindă cu zăbrele, cu deschideri de 70m+145m+70m, cuvă de balast. Pe malul stâng al Argeşului (direcţia Bucuresti) se vor executa viaducte de acces cu 8 deschideri de 30 m, iar pe malul drept (direcţia Giurgiu) se vor executa viaducte de acces cu 23 deschideri de 30 m şi 3 deschideri de 33 m.
◘ pod km 18+265 peste râul Sabar.Noul tablier va avea deschiderea de 45 m.
◘ pod km 18+402 peste râul Sabar. Noul tablier va avea deschiderea de 45 m
◘ pod km 28+375 peste râul Neajlov. Noul tablier va avea deschiderea de 70 m.

☑️ proiectare: 6 luni
☑️ execuție lucrări: 24 luni

♦Finanțare
☑️ Fonduri Externe Nerambursabile, aferente cadrului financiar 2014 – 2020

CFR Infrastructură a mai publicat pe și 22 august 2019 anunţul de licitaţie pentru redeschiderea circulaţiei pe linia ferată Bucureşti – Giurgiu prin reconstrucţia podului feroviar peste Argeş. Pe 14 octombrie, aceasta a fost însă anulată, după ce nu a fost depusă nicio ofertă. Reprezentanţii CFR SA au spus atunci pentru ECONOMICA.NET că licitaţia va fi reluată.

Podul de la Grădiştea s-a prăbuşit în 2005 din cauza viiturilor, iar lucrările de reconstruire a acestuia au fost amânate mai mulţi ani din cauza lipsei fondurilor. Lipsa acestuia lungeşte semnificativ distanţa pe cale ferată dintre Bucureşti şi Giurgiu, trenurile fiind obligate să ocolească pe la Videle.

Linia feroviară Bucureşti – Giurgiu este prima linie de cale ferată din Principatele Române și a împlinit 150 de ani pe 31 octombrie 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...