CFR a scos din nou la licitație Podul de la Grădiștea

CFR Infrastructură a reluat licitația pentru reconstruirea Podului de la Grădiștea, distrus de inundații în urmă cu 15 ani. După refacerea lui, trenurile vor putea circula direct de la București la Giurgiu, fără să mai ocolească prin Videle.
Economica.net - vin, 07 feb. 2020, 08:35
CFR a scos din nou la licitație Podul de la Grădiștea

Licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări aferente obiectivului ”Modernizarea liniei CF București Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră”, Lot 1: ˮRedeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ , a fost lansată în Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice (S.I.C.A.P.).

♦Termen depunere oferte
☑️24.03.2020, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00

♦Valoare estimată proiectare/execuție Lot 1
☑️458.962.965,47 lei fără TVA

♦Obiectiv
☑️Lot 1: ˮRedeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ

Întocmire proiect tehnic și execuție lucrări de modernizare, în conformitate cu legislația și reglementările tehnice în vigoare, între Vidra și Comana (inclusiv stația Comana), de la km 18+180 (capătul Y al stației Vidra), până la km 30+200 (capătul Y al stației Comana), inclusive podurile de cale feartă:
◘ pod CF km 23+607 peste râul Argeş, între Haltele Vidra şi Grădiștea, care asigură supratraversarea căii ferate peste râul Argeș. În zona râului Argeş, traversarea va fi asigurată printr-o suprastructură de cale simplă, tip grindă cu zăbrele, cu deschideri de 70m+145m+70m, cuvă de balast. Pe malul stâng al Argeşului (direcţia Bucuresti) se vor executa viaducte de acces cu 8 deschideri de 30 m, iar pe malul drept (direcţia Giurgiu) se vor executa viaducte de acces cu 23 deschideri de 30 m şi 3 deschideri de 33 m.
◘ pod km 18+265 peste râul Sabar.Noul tablier va avea deschiderea de 45 m.
◘ pod km 18+402 peste râul Sabar. Noul tablier va avea deschiderea de 45 m
◘ pod km 28+375 peste râul Neajlov. Noul tablier va avea deschiderea de 70 m.

☑️ proiectare: 6 luni
☑️ execuție lucrări: 24 luni

♦Finanțare
☑️ Fonduri Externe Nerambursabile, aferente cadrului financiar 2014 – 2020

CFR Infrastructură a mai publicat pe și 22 august 2019 anunţul de licitaţie pentru redeschiderea circulaţiei pe linia ferată Bucureşti – Giurgiu prin reconstrucţia podului feroviar peste Argeş. Pe 14 octombrie, aceasta a fost însă anulată, după ce nu a fost depusă nicio ofertă. Reprezentanţii CFR SA au spus atunci pentru ECONOMICA.NET că licitaţia va fi reluată.

Podul de la Grădiştea s-a prăbuşit în 2005 din cauza viiturilor, iar lucrările de reconstruire a acestuia au fost amânate mai mulţi ani din cauza lipsei fondurilor. Lipsa acestuia lungeşte semnificativ distanţa pe cale ferată dintre Bucureşti şi Giurgiu, trenurile fiind obligate să ocolească pe la Videle.

Linia feroviară Bucureşti – Giurgiu este prima linie de cale ferată din Principatele Române și a împlinit 150 de ani pe 31 octombrie 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...