1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

CFR Călători modernizează 54 de vagoane în 2019 FOTO

Programul investiţional al CFR Călători pentru 2019 vizează modernizarea a 54 de vagoane. Costul modernizării este de circa 500.000 de euro/vagon, de peste trei ori mai mic faţă de cât ar costa un vagon nou, spun reprezentanţii operatorului naţional de transport ferorviar de pasageri.

30 oct, 2019 | ECONOMICA.net

Miercuri, 30 octombrie 2019, CFR Călători a organizat în stația București Băneasa un eveniment destinat prezentării a 5 tipuri de vagoane modernizate.

Cele 5 tipuri de vagoane fac parte dintr-un număr de 54 de vagoane ce vor fi modernizate în total anul acesta la întreprinderile de profil din România, prin programul investițional derulat în regim propriu de către CFR Călători.

Uzinele reparatoare urmează să mai trimită CFR Călători ultimele şase vagoane modernizate din cele 54, până la finele anului.

Vagoanele modernizate vor contribui la creșterea capacității de preluare a cererii de trafic, zilnic, cu peste 3300 de locuri, precum și a condițiilor de călătorie oferite pasagerilor.

Modernizarea unui vagon de călători constă, de exemplu, în dotarea cu:

-          Instalație de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat);

-          Sistem de informare a pasagerilor, cu display-uri atat in interiorul vagonului, cât și în exteriorul vagonului;

-          Cabina WC dotată cu WC vacuumatic ecologic;

-          Uși cu acționare electrică, cu multiple sisteme de protecție a călătorilor la urcare și coborâre, precum și la deschiderile accidentale;

-          Stație de amplificare pentru transmiterea de anunțuri făcute de către personalul de tren;

-          Bus de tren care permite transmiterea informațiilor în lungul trenului, informații prioritare privind defectele accidentale apărute în parcurs;

-          Diagnoză centralizată a principalelor instalații ale vagonului;

-          Tablou electric complet echipat, adaptat noilor instalații existente pe vagon.

"CFR Călători mai are doar 154 de vagoane neclimatizate, sub 10% din numărul total", au spus reprezentanţii companiei.

În anul 2020, pentru realizarea transportului feroviar de pasageri, CFR Călători estimează o creștere a parcului de vagoane față de anul 2019, cu circa 15%, până la circa 1.000 de vagoane în extrasezon şi 1.200 de vagoane în vârf de sezon.

Toate programele de investiţii au fost licitate prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SICAP conform procedurilor legale în vigoare şi au fost adjudecate de către întreprinderile de profil din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO