CFR: Lucrările de modernizare pe cele patru șantiere feroviare între Gurasada -Simeria, în grafic

Lucrările de modernizare pe cele patru şantiere feroviare deschise în vestul ţării, între km 614 - Gurasada - Simeria, se află în grafic, fiind necesară identificarea soluţiilor tehnice optime în zonele de traseu unde se construiesc cele patru poduri noi peste râul Mureş, tunelul nou de la Bata, noile pasaje din staţiile Mintia şi Deva, informează CFR SA.
Economica.net - vin, 03 aug. 2018, 14:34
CFR: Lucrările de modernizare pe cele patru șantiere feroviare între Gurasada -Simeria, în grafic

De asemenea, o analiză deosebită a fost acordată impactului pe care-l are în desfăşurarea lucrărilor situl arheologic de la Vărădia.

Potrivit unui comunicat al companiei, directorul general al CFR SA, Ion Gavrilă, a verificat, împreună cu reprezentanţii firmelor de construcţii şi de consultanţă, evoluţia lucrărilor de modernizare pe cele patru şantiere feroviare deschise în vestul ţării, între km 614 – Gurasada – Simeria.

Pe secţiunea km 614 – Gurasada – Simeria, în lungime totală de 141,17 kilometri, s-au semnat anul trecut contracte în valoare totală de 7,7 miliarde lei, pentru patru loturi de lucrări, pe secţiunile km 614 – Cap Y Bârzava (2a), Cap Y Bârzava – Cap Y Ilteu (2b), Cap Y Ilteu – Cap Y Gurasada (2c) şi Gurasada – Simeria (tronson 3).

„Pe cele patru şantiere, unde este asigurat front de lucru, nu se înregistrează decalaje în graficele stabilite, discuţiile fiind însă concentrate pe clarificarea problemelor şi identificarea soluţiilor tehnice optime în zonele de traseu unde se construiesc cele patru poduri noi peste râul Mureş, tunelul nou de la Bata, noile pasaje din staţiile Mintia şi Deva, o analiză deosebită fiind acordată şi impactului pe care-l are în desfăşurarea lucrărilor situl arheologic de la Vărădia”, se spune în comunicat.

Pe distanţa km 614 – Bârzava – Ilteu – Gurasada – Simeria constructorii vor executa lucrări de terasamente, consolidări, electrificare, energoalimentare, semnalizare şi de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS (ETCS nivel 2 + GSMR) pe tot traseul, vor fi construite 187 de lucrări de artă (poduri/ podeţe/ tuneluri, pasaje superioare şi inferioare), iar în 25 de staţii de cale ferată (inclusiv halte comerciale şi puncte de oprire) se vor executa lucrări civile.

„Lucrările de infrastructură şi suprastructură feroviară pe cei 141 km au un grad ridicat de complexitate, în contextul în care pe o lungime destul de mare a acestui traseu proiectele prevăd construirea de variante noi. Doresc mobilizare permanentă cu forţă umană şi utilaje, pe fiecare şantier, implicarea comună a constructorului şi a responsabilului CFR în soluţionarea problemelor tehnice care apar pe parcurs, astfel încât graficul de execuţie să fie respectat’, le-a transmis constructorilor directorul general al CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA administrează infrastructura feroviară publică.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...