CFR Marfă se va vinde prin licitaţie cu ofertă în plic. Preţul, singurul criteriu

CFR Marfă va fi curăţată de datorii şi vândută unui investitor strategic, printr-o metodă combinată: negociere urmată de licitaţie cu ofertă în plic.
Economica.net - joi, 31 ian. 2013, 09:25
CFR Marfă se va vinde prin licitaţie cu ofertă în plic. Preţul, singurul criteriu

Privatizarea companiei naţionale de transport feroviar de marfă CFR Marfă se va face prin negociere negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante urmată de licitaţie cu oferta în plic, potrivit strategiei de privatizare pubicată de Ministerul Transporturilor.

Singurul criteriu de adjudecare a licitaţiei va fi preţul, potrivit strategiei. Statul va fixa un preţ de pornire, dar, dacă nu există suficient interes, acesta va fi redus.

Vezi aici strategia de privatizare a CFR Marfa

Privatizarea CFR Marfă se va face cu un investitor strategis sau cu un grup de investitori, care se obligă să menţină obiectul de activitate al societăţii. Dat fiind caracterul strategic al companiei, compania va fi monitorizată post-privatizare, atât de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, cât şi de către Consiliul Superior de Apărare a Ţării.

Garanţia de participare la licitaţie este de 10 milioane de euro, ceea ce reprezintă 17% din valoarea nominală a acţiunilor statului.

Înainte de privatizare, CFR Marfă ar putea scăpa de datorii, atât prin compensări, cât şi prin majorare de capital cu creanţele pe care statul le are asupra companiei.

Performanta CFR Marfă s-a îmbunătăţit in 2011 comparativ cu 2009 şi 2010, dar se află încă sub nivelul anilor precedenţi. În 2011, cifra de afaceri a crescut cu 10%, cheltuielile operaţionale au crescut cu 14%, iar EBITDA a redevenit pozitivă, spun cei de la Ministerul Transporturilor.

Cu toate acestea, compania întregistra, la finalul lui 2011, datorii totale de circa 1,9 miliarde de lei, dintre care 1,3 miliarde reprezintă datorii către entităţi publice: bugete, CFR SA. La jumătatea acestui an, datoriile au crescut.

„In plus, capitalurile proprii ale Societăţii înregistrează o valoare negativă (-472 milioane RON la 31.12.2011), reclamând intervenţia acţionarului sau, statul român, prin intermediul Ministerului Transporturilor, pentru recapitalizarea Societatii” se mai arată în strategia de privatizare.

CFR Marfă are un parc rulant de peste 39.000 de vagoane, dintre care doar 23.000 sunt utilizate în mod curent, şi peste 900 de locomotive.

Potrivit angajamentului asumat prin scrisoarea de intenţie cu FMI, CFR Marfă trebuie privatizată până la jumătatea lunii mai.

Puteţi vedea, ataşat, strategia de privatizare

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina: Preşedintele Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
Ucraina: Preşedintele Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat duminică că forţele ucrainene au eliberat localităţile Arhanhelske şi Mîroliubivka din regiunea Herson, informează Reuters....
Alegeri în Bulgaria – Partidul fostului premier Boiko Borisov e pe primul loc, dar o alianţă pentru a guverna are şanse mici (exit-polluri)
Alegeri în Bulgaria – Partidul fostului premier Boiko Borisov e pe primul loc, dar o alianţă pentru a guverna are ...
Partidul conservator al fostului premier bulgar Boiko Borisov s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor legislative de ...
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar, luni, 3.10.2022
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar, luni, 3.10.2022
Cursul euro/leu a început prima zi lucrătoare din octombrie, pe piaţa interbancară, peste maximul istoric înregistrat ...
Cum justifică producătorul de stat Nuclearelectrica încheierea unui contract direct de vânzare de energie, în afara pieței, la prețul de doar 450 de lei/MWh
Cum justifică producătorul de stat Nuclearelectrica încheierea unui contract direct de vânzare de energie, în afara ...
Nuclearelectrica a răspuns la întrebările referitoare la justificarea ofertei de vânzare a energiei la doar 450 de lei/MWh, ...