1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Calea ferată Brașov - Sighișoara: CNSC a respins contestațiile turcilor la licitația pentru reabilitarea subsecțiunii Apața - Cața

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins marți, 26 mai, contestațiile depuse de consorțiul turc Alsim Alarko - Makyol la licitația organizată de către CFR SA pentru reabilitarea subsecțiunii Apața - Cața din cadrul secțiunii Brașov - Sighișoara. Decizia CNSC poate fi atacată însă la Curtea de Apel București.

27 mai, 2020 | | ECONOMICA.net

În toamna anului trecut, CFR SA a desemnat câştigătoare oferta depusă de asocierea RailWorks pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa din secţiunea Braşov - Sighişoara, după ce iniţial i-a desemnat câştigători pe turcii de la Alsim Alarko.

Oferta financiară depusă de Asocierea RailWorks are valoarea de 2,72 miliarde de lei, fără TVA, iar contractul de achiziţie publică urma să fie încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Asocierea Alsim Alarko – Makyol a depus apoi contestații la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în cadrul licitaţiei organizate de CFR Infrastructură. Demersul companiilor din Turcia avea loc după ce oferta lor a fost reevaluată şi respinsă de CFR SA.

Amintim că pe 23 ianuarie 2019, CFR Infrastructură desemnase câştigătoare oferta asocierii Alsim Alarko – Makyol pentru modernizarea a 28 de kilometri de cale ferată între localitățile Apața și Cața din județul Brașov.

Sursa de finanţare pentru modernizareasubsecţiunii Apaţa - Caţa, în lungime totală de 28,2 km,este asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF).

Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h, pentru trenurile de călători, iar contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară- terasamente, linii C.F, consolidări de poduri, podeţe, construcţii de tuneluri şi viaducte, pasaje superioare-, lucrări de electrificare şi energoalimentare, telecomunicaţii, semnalizare, fibră optică, instalatii electrice etc.

Prin programele de investiții implementate și derulate pe tronsoanele situate pe Coridorul Rin-Dunăre,compania CFR SA contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin îmbunătăţirea calităţii transportului, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă, dezvoltarea relațiilor comerciale cu operatorii de transport și, de asemenea, contribuie la relansarea economiei regionale.

Asocierea RailWorks (formata din companiile Aktor, Alstom, Arcada Company si Euroconstruct Trading ‘98) a fost desemnată de CFR SA şi câștigătoarea contractului de modernizare a subsecţiunilor de cale ferată Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO