CFR SA a desemnat câştigătoare oferta RailWorks pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa – Caţa

CFR SA a desemnat câştigătoare oferta depusă de asocierea RailWorks pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa din secţiunea Braşov - Sighişoara, după ce iniţial i-a desemnat câştigători pe turcii de la Alsim Alarko. 
Economica.net - joi, 31 oct. 2019, 12:29
CFR SA a desemnat câştigătoare oferta RailWorks pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a finalizat și emis raportul de reevaluare a ofertelor depuse la procedura de licitaţie publică pentrumodernizarea infrastructurii și suprastructurii feroviare pe subsecţiunea 2 Apaţa – Caţa, aflată pe secţiunea Braşov – Sighişoara, câştigătoare fiind desemnată oferta depusă de Asocierea RailWorks.

Oferta financiară depusă de Asocierea RailWorks are valoarea de 2,72 miliarde de lei, fără TVA, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Sursa de finanţare pentru modernizareasubsecţiunii Apaţa – Caţa, în lungime totală de 28,2 km,este asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanțarea în proporţie de 18,26% de la Bugetul de Stat.

Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h, pentru trenurile de călători, iar contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară – terasamente, linii C.F, consolidări de poduri, podeţe, construcţii de tuneluri şi viaducte, pasaje superioare -, lucrări de electrificare şi energoalimentare, telecomunicaţii, semnalizare, fibră optică, instalatii electrice etc.

Prin programele de investiții implementate și derulate pe tronsoanele situate pe Coridorul Rin-Dunăre,compania CFR SA contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviareprin îmbunătăţirea calităţii transportului, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă, dezvoltarea relațiilor comerciale cu operatorii de transport și, de asemenea, contribuie la relansarea economiei regionale.

Asocierea Alsim Alarko – Makyol a depus joi, 24 octombrie, o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în cadrul licitaţiei organizate de CFR Infrastructură. Demersul companiilor din Turcia ar avea loc după ce oferta lor a fost reevaluată şi respinsă de CFR SA.

Amintim că pe 23 ianuarie 2019, CFR Infrastructură a desemnat câştigătoare oferta asocierii Alsim Alarko – Makyol pentru modernizarea a 28 de kilometri de cale ferată între localitățile Apața și Cața din județul Brașov.

Asocierea RailWorks (formata din companiile Aktor, Alstom, Arcada Company si Euroconstruct Trading ‘98) a fost desemnată de CFR SA şi câștigătoarea contractului de modernizare a subsecţiunilor de cale ferată Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, procedură care este însă contestată.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...