Euro 2020: CFR a scos la licitaţie dublarea liniei de cale ferată care ajunge lângă aeroportul Otopeni

CFR SA a lansat joi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de dublare a liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, aproape opt kilometri. Aceste lucrări se adaugă altor proiecte de cale ferată necesare pentru asigurarea unui transport direct de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni până în 2020, când Capitala va fi gazda unor meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal.
Anemona Andone - joi, 25 oct. 2018, 10:36
Euro 2020: CFR a scos la licitaţie dublarea liniei de cale ferată care ajunge lângă aeroportul Otopeni

Valoarea estimată a contractului este 51 milioane de lei fără TVA , respectiv : proiectare – 2,66 milioane de lei fără TVA ; execuţie – 48,4  milioane de lei fără TVA, conform Caietului de sarcini. Valoarea eventualelor servicii şi lucrări suplimentare este de 10,96 milioane de lei fără TVA. Acestea nu sunt incluse în valoarea estimată totală.

Proiectul va fi realizat din fonduri bugetare, conform anunuţului publicat joi în SICAP, noul Sistem Electronic de Achiziţii Pubice (SEAP).

Pe de altă parte, dublarea liniei de cale ferată între Mogoşoaia şi Baloteşti urma să se realizeze cu finanţare de la UE, conform unor declaraţii de luna aceasta ale reprezentanţilor CFR SA, citate de Club Feroviar.

Ofertele pentru această licitaţie pot fi depuse până pe 3 decembrie 2018, urmând ca acestea să fie evaluate până pe 4 aprilie. Durata contractului este de 17 luni, conform informaţiilor din SICAP.

Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti reprezintă unul dintre proiecele CFR SA pentru modernizarea liniei de cale ferată către Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Reamintim că în aceasta vară CFR SA a redeschis circulaţia pe Podul Mogoşoaia, după ce au fost finalizate lucrările de racordare a liniei Bucureşti Nord – Urziceni la podul de cale ferată care supratraversează DN1A.

Tot în această vară, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi SC BAICONS IMPEX S.R.L au semnat contractul, în valoare de 2,5 milioane lei, pentru reactualizarea studiului de fezabilitate necesar modernizării liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă (AIHCB), cu o durată de implementare de 12 luni şi finanţare asigurată din fonduri externe nerambursabile.

Conform ministrului Transporturilor Lucian Şova, studiul de fezabilitate reactualizat pentru legătura feroviară Bucureşti – Aeroportul Otopeni va fi gata luna viitoare. În plus, dacă iniţial se vorbea de subtraversarea celui mai aglomerat drum naţional, noua soluţie identificată este cea de „estacade peste DN1”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...