CFR vrea să modernizeze gara din Târgu Mureş, proiect estimat la 10 milioane euro

Administratorul reţelei feroviare publice CFR SA vrea să contracteze lucrări de modernizare la gara din Târgu Mureş, proiectul cu o valoare estimată la 45,2 milioane lei (10,2 milioane euro) fără TVA urmând să fie cofinanţat cu bani europeni.
Economica.net - vin, 05 iul. 2013, 12:21

„Reabilitarea staţiei de cale ferată Târgu Mureş asigură inter-operabilitatea pentru infrastructura feroviară naţională din afara axelor prioritare TEN-T (de exemplu legăturile cu reţelele secundare) prin reabilitarea staţiei de cale ferată. Obiectivul specific al acestui proiect este realizarea unei staţii de cale ferată moderne şi se realizează prin: creşterea siguranţei şi confortului călătorilor în staţie şi în zona staţiei de cale ferată, îmbunătăţirea accesului în staţie inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi, creşterea eficienţei activităţii de operare şi întreţinere a staţiei de cale ferată, creşterea atractivităţii/competitivităţii acestui mod de transport, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite călătorilor în staţiile de cale ferată”, se arată într-un anunţ al companiei de stat.

Operaţiunea vizează, printre altele, îmbunătăţirea accesului către staţii şi a siguranţei, modernizări de clădiri şi unele „dezvoltări comerciale minore”.

Contractul va avea o durată de patru ani de la data atribuirii şi va fi finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat, prin Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS T).

„Valoarea aferentă procentului de diverse şi neprevăzute este 4,3 milioane lei”, se mai arată în anunţ.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit la 21 august. Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Proiectul face parte dintr-un lot de 16 staţii de cale ferată, modernizate prin investiţii cofinanţate de UE. Guvernul a aprobat în mai 2011 indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea staţiilor de cale ferată din Giurgiu, Alexandria, Slatina, Râmnicu-Vâlcea, Piteşti, Reşiţa Sud, Sfântul Gheorghe, Târgu Mureş, Zalău, Bistriţa, Piatra-Neamţ, Botoşani, Vaslui, Brăila, Călăraşi şi Slobozia, programul având o valoare totală de 283 milioane euro.

Licitaţia iniţială pentru staţia Târgu Mureş a fost anulată în urma primirii unor oferte neconforme şi inacceptabile, iar restul proiectelor sunt în derulare, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii CFR.

POS T asigură finanţarea unor proiecte strategice, în domeniile rutier, feroviar şi naval. Dintre cele 11 companii beneficiare, cele mai importante sunt CNADNR şi CFR SA.

Ministerul Transporturilor a anunţat la 25 iunie că plăţile pentru POS T 2007-2013 au fost deblocate, în urma ridicării presuspendării de către Comia Europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Amendă de 337,5 mil. euro pentru gigantul Mondelez pentru că a împiedicat comerţul transfrontalier de ciocolată, biscuiţi şi produse pe bază de cafea
Amendă de 337,5 mil. euro pentru gigantul Mondelez pentru că a împiedicat comerţul transfrontalier de ciocolată, biscuiţi ...
Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că a amendat Mondelez International cu 337,5 milioane de euro pentru că a împiedicat comerţul transfrontalier de ciocolată, biscuiţi şi produse pe bază......
Ajutorul de 100 de milioane de euro pentru TAROM a fost validat de Guvern
Ajutorul de 100 de milioane de euro pentru TAROM a fost validat de Guvern
Guvernul a validat azi, 23 mai 2024, ajutorul de stat pentru compania TAROM, în valoare de aproape 100 de milioane de euro.
Maximescu, OMV Petrom: Neptun Deep aşteaptă evaluarea impactului de mediu şi autorizaţia de construcţie
Maximescu, OMV Petrom: Neptun Deep aşteaptă evaluarea impactului de mediu şi autorizaţia de construcţie
Proiectul Neptun Deep se află în etapa de obţinere a evaluării impactului de mediu şi sperăm ca, până la finele lunii ...
Registrul Comerţului – Sindicaliştii ameninţă cu greva generală, dacă nu le sunt soluţionate revendicările
Registrul Comerţului – Sindicaliştii ameninţă cu greva generală, dacă nu le sunt soluţionate revendicările
Sindicaliştii de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) vor strânge semnături în perioada imediat următoare ...