1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

CGMB ar putea cere transmiterea în domeniul public al Capitalei a unor loturi de teren de pe şoseaua Vitan Bârzeşti

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea cere Guvernului transmiterea în domeniul public al Capitalei a trei loturi de teren de pe şoseaua Vitan Bârzeşti, în vederea realizării obiectivului de investiţii "Străpungere B-dul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu Etapa II - km 2+400 - intersecţie Calea Vitan Bârzeşti".

21 oct, 2019 | Agerpres

Un proiect de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi se referă la o solicitare către Guvern să emită o hotărâre pentru transmiterea din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Bucureştiului a trei loturi de 15.597 mp cu o construcţie de 41 mp, de 698 mp, respectiv de 1.820 mp dintr-un imobil situat pe şoseaua Vitan Bârzeşti nr. 2-4.

"După preluare imobilul (...) se utilizează în vederea realizării unor obiective de investiţii de interes public local, respectiv 'Străpungere b-dul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu Etapa II - km 2+400 - intersecţie Calea Vitan Bârzeşti', realizarea unei amenajări urbane de tip peisagistic, spaţii verzi, trotuare, alei pentru circulaţie pietonală, locuri de parcare şi o clădire - depozit de arhivă a Primăriei Municipiului Bucureşti, într-un termen de 5 ani de la preluarea imobilului, cu fonduri asigurate din bugetul local", prevede proiectul de hotărâre.

Potrivit sursei citate, CGMB va asigura realizarea mai multor facilităţi destinate funcţionării şi securităţii obiectivului militar, cu fonduri asigurate de municipalitate, într-un termen de 12 luni de la preluarea părţii de imobil, printre care se numără realizarea căii de acces asfaltate în cazarmă, din intersecţia Vitan-Bârzeşti cu noua arteră rutieră.

În cazul în care nu se respectă destinaţia imobilului, obligaţiile şi termenele prevăzute, acesta revine în domeniul public al statului şi administrarea MApN, stipulează proiectul.

La data intrării în vigoare a hotărârii urmează să se abroge Hotărârile CGMB nr. 148 şi nr. 340 din 2019.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, în urma întâlnirilor de lucru cu reprezentanţii MApN şi în funcţie de condiţiile impuse pentru emiterea Avizului MApN cu nr. DT/4358, Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă a modificat coridorul de expropriere prin proiectul tehnic de execuţie. De asemenea, în vederea intabulării suprafeţelor ce fac obiectul transferurilor de proprietate, specialiştii MApN au executat măsurători topografice şi au constatat diferenţe de suprafaţă faţă de cele specificate în hotărârile adoptate anterior de CGMB.

Astfel, din imobilul în suprafaţă totală de 506.389 mp sunt afectaţi de lucrările de utilitate publică 15.597 mp şi o construcţie de 41 mp, în loc de 16.182 mp şi o construcţie de 44 mp, cât este specificat în hotărârea CGMB nr. 148/2019; 698 mp şi 1.820 mp, în loc de 1.445 mp şi 2.450 mp, cât este specificat în hotărârea CGMB nr. 340/2019.

Conform raportului de specialitate, ca urmare, se impune abrogarea Hotărârilor nr. 148 şi 340 din 2019 privind solicitarea către Guvern de emitere a unor hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului şi administrarea MApN în domeniul public al Municipiului Bucureşti a unor terenuri din imobilul situat pe şoseaua Vitan Bârzeşti nr. 2-4.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO