1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

News

CGMB ar putea decide refacerea căii de rulare a tramvaielor în intersecţia dintre şoselele Petricani şi Fabrica de Glucoză

Un proiect referitor la refacerea căii de rulare a tramvaielor în intersecţia dintre şoselele Petricani şi Fabrica de Glucoză cu peste 4 milioane de lei se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 26 iunie.

21 iun, 2019 | Agerpres

"Se aprobă indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului 'Refacerea căii de rulare în intersecţia dintre şos. Petricani şi şos. Fabrica de Glucoză (DALI)'- Etapa I (...) Finanţarea investiţiei se va asigura din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA", prevede proiectul de hotărâre.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4.282.864 lei inclusiv TVA, durata de realizare a lucrărilor fiind de 3 luni. Lungimea totală a căii de rulare duble este de 40 de metri. Proiectul cuprinde şi două peroane de îmbarcare/debarcare a călătorilor.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, Primăria Bucureşti are în derulare lucrările de lărgire a şoselei Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca şi şoseaua Petricani.

Întrucât la limita de proiect a supralărgirii există calea de rulare a tramvaielor de pe Petricani, aceasta trebuie racordată la noua configuraţie din proiectul de supralărgire a şoselei Fabrica de Glucoză, în intersecţie cu şoseaua Petricani. În conformitate cu expertiza tehnică realizată de STB SA în anul 2019, calea de rulare a tramvaielor pe Petricani are o vechime de 25 de ani şi "o stare avansată de uzură" - drept pentru care expertul propune refacerea căii de rulare pe lungime de 80 metri în zona intersecţiei cu şoseaua Fabrica de Glucoză, explică reprezentanţii Primăriei.

"În vederea racordării la noua configuraţie a şos. Fabrica de Glucoză, serviciul de specialitate al STB SA a avizat în CTE-PMB proiectul 'Refacerea căii de rulare în intersecţia dintre şos. Petricani şi şos. Fabrica de Glucoză' - faza DALI, reprezentând etapa I de realizare a investiţiei, care va permite asigurarea circulaţiei în intersecţia Petricani/Fabrica de Glucoză pe un tronson iniţial de 40 m lungime de cale de rulare refăcută, urmând ca, într-o etapă ulterioară, dar urgentă, să fie promovat proiectul de racordare a noii căi de rulare cu cea existentă, pe o lungime de 2x20,0 ml - în caz contrar existând riscul ruperii căii şi implicit întreruperea circulaţiei tramvaielor pe şos. Petricani", prevede raportul de specialitate.

Conform sursei citate, pentru asigurarea unui flux normal de circulaţie, continuu şi fluent pentru vehiculele care traversează calea de rulare în condiţii de siguranţă proiectul prevede acoperirea căii de rulare cu dale de cauciuc, puternice şi robuste, capabile să reziste unui trafic greu şi intens.

Lucrările proiectate vor cuprinde şi realizarea a două peroane de îmbarcare/debarcare adaptate la circulaţia noilor tramvaie de 36 metri şi prevăzute cu elemente de siguranţă a călătorilor, inclusiv a persoanelor cu dizabilităţi, prin realizarea de rampe de acces şi montarea de panouri de gard, stipulează sursa citată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO