CGMB: Primarul general, împuternicit să semneze un acord privind un proiect pilot ce permite împrumutarea de trotinete electrice

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost împuternicită să semneze un acord de cooperare privind implementarea unui proiect-pilot de transport alternativ ce permite oamenilor împrumutarea de trotinete electrice, conform unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul General. 
Economica.net - mar, 23 apr. 2019, 18:34
CGMB: Primarul general, împuternicit să semneze un acord privind un proiect pilot ce permite împrumutarea de trotinete electrice

„Se aprobă Acordul de Cooperare între Municipalitatea Bucureşti şi Lime Technology Network SRL referitor la implementarea unui proiect-pilot de transport alternativ de tipul ‘Electric Scooter Sharing în Municipiul Bucureşti’ (…) Se împuterniceşte primarul general al Municipiului Bucureşti să semneze pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, acordul de cooperare”, se arată în proiectul adoptat.

Conform acordului, sistemul de electric scooter sharing este un serviciu comun, care pune la dispoziţie şi permite oamenilor să împrumute o trotinetă electrică pentru o perioadă scurtă de timp.

Electric Scooter Sharing-ul imaginat de Lime Technology Network SRL se bazează pe „un device discret” montat pe trotineta electrică, controlat printr-o aplicaţie de telefon.

„Uutilizatorul poate ridica sau poate parca trotineta electrică într-o multitudine de spaţii create în puncte esenţiale ale oraşului. De asemenea, interacţiunea cu sistemul se face numai prin telefonul mobil sau un device similar. Identificarea locaţiei unei trotinete electrice disponibile, rezervarea acesteia, funcţia de autolock, plata prin intermediul telefonului, GPS tracking sau senzor de mişcare sunt atributele specifice ale acestui device”, se stipulează în acord.

Utilizatorul întrebuinţează trotineta electrică atât cât are nevoie şi o poate lăsa într-o multitudine de spaţii în interiorul oraşului, în funcţie de plasarea sa la finalul utilizării.

„Trotinetele electrice Lime vor fi limitate la o viteză maximă de 24 km/h, astfel încât, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, acestea nu se vor încadra la categoria moped, respectiv nu se vor încadra la categoriile de vehicule pentru care se eliberează permis de conducere”, prevede acordul.

Rolurile şi responsabilităţile Lime Technology Network SRL în implementarea proiectului sunt să pună la dispoziţia cetăţenilor Bucureştiului un sistem de tip Electric Scooter Sharing, după cum urmează: 1.000 de trotinete electrice pe perioada valabilităţii acordului, parcări în format fizic pentru trotinetele electrice şi parcări în format virtual (zone desemnate de aplicaţie, unde utilizatorul e obligat să parcheze, pentru a nu crea dezordine); implementarea unui sistem de management online care să asigure funcţionalitatea proiectului; implementarea unui sistem de închiriere cu ajutorul dispozitivelor smart a trotinetei electrice prin sistem GPRS, GPS şi Bluetooth – prin aplicaţia Lime; promovarea site-ului www.pmb.ro.

Toate costurile legate de implementarea proiectului-pilot vor fi suportate de Lime Technology Network SRL, Municipiul Bucureşti neangajându-se din punct de vedere financiar.

Perioada de valabilitate a acordului începe de la data semnării şi încetează pe 20 decembrie 2019. După analiza rezultatelor obţinute în urma implementării proiectului-pilot, în situaţia în care reiese necesitatea şi oportunitatea proiectului, există posibilitatea prelungirii actului existent sau încheierea unuia nou.

„Analizând noile modalităţi de transport alternativ aflate în derulare şi pe piaţa globală, unde sistemul de tip Electric Scooter Sharing a devenit rapid un mijloc de transport de notorietate, datorită disponibilităţii şi proximităţii trotinetelor electrice pentru închiriat, considerăm că în condiţiile actuale de trafic supraaglomerat, mai ales în centrul Capitalei, ar aduce numeroase beneficii locuitorilor oraşului”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Printre beneficii sunt menţionate fluidizarea traficului auto şi creşterea mobilităţii urbane.

Te-ar mai putea interesa și
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice și industriale din România, a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că își continuă parteneriatul pe termen lung cu......
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja (PNL) vrea crearea unui grup tehnic de lucru
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja ...
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că nu-şi doreşte să ajungă în situaţia de a trebui să ia măsuri ...
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
Furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice interesaţi de instalarea şi exploatarea unor reţele publice ...
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 decembrie
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 ...
Uniunea Europeană şi SUA sunt conştiente că trebuie să găsească o soluţie la disputa tarifelor vamale suplimentare ...