Charlie Hebdo va aduna peste 10 milioane de euro din vânzări şi donaţii după atentatul de săptămâna trecută

Cherlie Hebdo ar putea aduna peste zece milioane de euro după atentatul terorist de săptămâna trecută din vânzări, abonamente şi ajutor public, ceea ce reprezintă o mană cerească pentru mica revistă care la sfârşitul lui decembrie nu ştia cum să-şi plătească salariaţii, relatează miercuri AFP.
Economica.net - mie, 14 ian. 2015, 19:36
Charlie Hebdo va aduna peste 10 milioane de euro din vânzări şi donaţii după atentatul de săptămâna trecută

Tipărit în 5 milioane de exemplare şi vândut cu 3 euro exemplarul, numărul de miercuri s-a epuizat integral şi va aduce circa 8 milioane de euro.

Ziarul satiric va încasa toate veniturile pentru primul milion de exemplare, respectiv 3 milioane de euro, în cadrul unei mari operaţiuni de solidaritate a întregului lanţ de tipar şi distribuţie, care a acceptat să muncească gratuit, donându-şi partea pentru a ajuta publicaţia Charlie Hebdo şi familiile victimelor.

Ca de obicei în cazul vânzărilor, ziarul va primi şi circa 40% din încasări pentru celelalte patru milioane de exemplare, respectiv circa 4,8 milioane de euro.

De asemenea, numărul abonamentelor la Charlie Hebdo a crescut de peste zece ori în câteva zile, trecând de la mai puţin de 7.000 la „mult peste” 120.000 de abonaţi, a declarat pentru postul de radio RTL Patrick Pelloux, unul dintre cronicarii ziarului. În ajunul atentatului, la un dejun cu Charb, cei doi se bucurau pentru că reuşiseră să atragă 50 de abonaţi suplimentari, a povestit el.

Ziarul beneficiază şi de achiziţii neaşteptate, precum Air France, care a cumpărat 20.000 de exemplare pentru pasageri cu tarif integral, în condiţiile în care compania beneficiază în general de preţuri foarte reduse.

În plus, donaţiile curg din Franţa şi din străinătate. Fondul „Presă şi pluralism”, care permite donaţii către media pentru reducerea impozitelor, a anunţat că a primit deja miercuri 1,4 milioane de euro din partea a 21.000 de particulari.

În plus, ministrul francez al culturii, Fleur Pellerin, a promis să deblocheze un ajutor de urgenţă de un milion de euro.

Chiar şi mari giganţi ai internetului şi-au adus aportul. Fondul Google pentru inovare digitală în presă va acorda Charlie Hebdo 250.000 de euro, iar site-urile eBay şi Amazon s-au angajat la rândul lor să verse Charlie Hebdo eventualele beneficii percepute din produsele vândute cu înscrisul „Je suis Charlie”.

În noiembrie, Charlie Hebdo, ale cărui vânzări de 28.000 de exemplare pe săptămână nu erau suficiente pentru a plăti salariile, lansase un apel la donaţii pentru a supravieţui, menţionează France Presse.

Te-ar mai putea interesa și
Circa 130.000 dintre locuitorii Kievului încă n-au energie electrică. Furnizarea a fost restabilită în Herson
Circa 130.000 dintre locuitorii Kievului încă n-au energie electrică. Furnizarea a fost restabilită în Herson
Aproximativ 130.000 de persoane din Kiev, metropolă cu trei milioane de locuitori, erau încă lipsiţi de electricitate sâmbătă, conform autorităţilor locale, citate de DPA, transmite Agerpres....
MIPE: Persoanele vulnerabile vor primi anul viitor 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie
MIPE: Persoanele vulnerabile vor primi anul viitor 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie
Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale pe întregul an 2023, ...
Statele UE au aprobat, la cererea Parisului, un plan de urgență privind migrația, după ce Franța a acceptat acum două săptămâni primirea migranților de pe nava Ocean Viking
Statele UE au aprobat, la cererea Parisului, un plan de urgență privind migrația, după ce Franța a acceptat acum două ...
La două săptămâni după criza franco-italiană în jurul navei umanitare Ocean Viking, miniştrii europeni de interne ...
China a raportat vineri, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de îmbolnăviri de COVID-19
China a raportat vineri, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de îmbolnăviri de COVID-19
China a raportat 35.183 de cazuri noi de COVID-19 pentru data de 25 noiembrie, din care 3.474 au fost simptomatice şi 31.709 ...