Chef Alexandru Dumitru lansează proiectul gastronomic Anika pe Litoral, printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp

Anika, proiectul gastronomic curatoriat de Chef Alexandru Dumitru și somelierul Andrei Popa, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp. Anika By The Sea se află în acest sezon pe o terasă spațioasă, pe plaja privată a hotelului boutique Hacienda de Mare, într-o zonă intimă și retrasă, pe plaja Copahavana din Olimp.
Economica.net - lun, 29 iun. 2020, 12:48
Chef Alexandru Dumitru lansează proiectul gastronomic Anika pe Litoral, printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp

“Dacă vei transpune restaurantul Anika într-un alt spațiu geografic al țării noastre, meniul de preparate și vinuri va arata complet diferit. Îmi place să pun în valoare ingredientele de sezon locale și să surprind specificul locului în preparatele mele. Anul acestea, avem extraordinara oportunitate de a experimenta cu ingredientele dăruite de Marea Neagră, iar cel mai bun loc pentru aceasta este chiar litoralul românesc”, spune Alexandru Dumitru.

Meniul Anika By The Sea are un format a la carte și este creat în jurul ingredientelor provenite din Delta Dunarii și Marea Neagră: midii, rapane, peștele de apă dulce și pește de mare, vedetele meniului de lansare fiind Chilca, Cambula și Lupul de Mare. Identitatea gastronomică puternică a locului a fost surprinsă de Chef Alexandru prin câteva preparate precum Storceagul – o ciorbă tradițională de pește din Delta Dunării, vinete umplute în stil turcesc sau sarmuzac – un sos pregătit după o rețetă dobrogeană. Pentru a fi fideli filozofiei de a utiliza cât mai mult ingrediente locale, legumele folosite de Chef Alexandru pentru preparatele din meniu sunt de la fermierii din Dobrogea.

Restaurantul de la malul mării va fi deschis pentru întregul sezon estival, în perioada 25 iunie – 15 septembrie 2020. Atât oaspeții hotelului cât și cei din afară se vor putea bucura de un meniu a la carte preponderent pescăresc pentru prânz sau cină, într-o atmosferă relaxantă, între nisip, valuri și soare. Designul terasei Anika de pe plaja Copahavana este în sinergie cu designul în stil iberic al hotelului Hacienda de Mare și pare a fi o oaza de relaxare, unde se aud doar briza mării și valurile.

Hacienda De Mare este un hotel boutique din statiunea Olimp, care se afla direct pe plaja Copahavana. Hotelul oferă 18 camere triple tip apartament și camere duble.

Anika este un restaurant cu bucătărie românească modernă, inspirată din mâncărurile vechi românești și terroir-ul local, exprimat prin preparate fine și vinuri exclusiv românești. Restaurantul a fost deschis în luna februarie al acestui an, de Chef Alexandru Dumitru și Somelierul Andrei Popa, într-o clădire interbelică din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Pictor Nicolae Tonitza nr. 10. Pentru sezonul cald, restaurantul a amenajat în curtea interioară o terasă cu o capacitate de 16 locuri.

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată datele unui sondaj realizat de Libris, librărie online de referință pe......
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
La doi ani de la deschiderea oficială a primului restaurant Popeyes în România, brandul originar din statul american Louisiana ...