Chițoiu: Guvernul va promova mult mai activ în UE politicile și oportunitățile privind investițiile străine

Guvernul va promova în statele europene, inclusiv în Germania, mult mai activ politicile și oportunitățile privind investițiile străine în România, a afirmat, vineri, vicepremierul și ministru al Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, cu prilejul unei întâlniri cu ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk.
Economica.net - vin, 13 dec. 2013, 21:15
Chițoiu: Guvernul va promova mult mai activ în UE politicile și oportunitățile privind investițiile străine

Conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES, în cadrul întâlnirii, cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul relațiilor economice bilaterale dintre România și Germania și au evaluat potențialul și oportunitățile de dezvoltare a acestora.

Daniel Chițoiu a subliniat interesul Ministerului de Finanțe și al Guvernului de a promova și a menține o legislație favorabilă investițiilor străine și românești, într-un cadru economic stabil și predictibil.

Ambasadorul Germaniei a apreciat stabilitatea macroeconomică și creșterea economică înregistrate de țara noastră, dar și faptul că balanța comercială dintre cele două state s-a echilibrat. Diplomatul german a prezentat aceste argumente și firmelor germane care ar dori să vină să investească în România.

În plus, ambasadorul Werner Hans Lauk a subliniat că schemele de ajutor de stat sunt apreciate de firmele germane, ele reprezentând un stimulent important pentru mediul de afaceri românesc.

În cadrul discuțiilor, ministrul Finanțelor a evidențiat că îmbunătățirea colaborării dintre mediile de afaceri străine și autorități, inclusiv în etapa de elaborare sau de modificare a unor acte normative de interes pentru investitorii străini, este esențială pentru a menține un echilibru între interesele statului și cele ale mediului de afaceri.

Au mai fost abordate și aspecte legate de angajamentele asumate de România în relația cu instituțiile financiare internaționale, precum și perspective legate de politicile economice și fiscale.

Un alt subiect pe agenda discuțiilor a fost reorganizarea ANAF, lupta împotriva evaziunii fiscale și creșterea gradului de colectare, cele două obiective de mandat asumate de către Ministerul Finanțelor Publice.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Energiei a lansat schema de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen verde
Ministerul Energiei a lansat schema de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen verde
Ministerul Energiei a lansat miercuri schema de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de......
ROBOR „explodează”. Cele mai mari valori din 2011 şi până acum, după o creştere puternică miercuri – 29.06.2022
ROBOR „explodează”. Cele mai mari valori din 2011 şi până acum, după o creştere puternică miercuri – ...
ROBOR creşte puternic şi atinge cele mai mari valori din 2011 şi până acum.
Orange România a achiziționat de la startup-urile din acceleratorul Orange Fab soluții în valoare de 2,2 milioane de euro în cinci ani
Orange România a achiziționat de la startup-urile din acceleratorul Orange Fab soluții în valoare de 2,2 milioane de ...
Orange Fab este primul program de accelerare și de colaborare cu startup-urile implementat intern de către o companie din ...
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului.