Children’s Walk 2014: Roche România susține copiii din comunitățile rurale doljene

Roche România se alătură în data de 16 iunie 2014 colegilor din peste 120 de filiale ale companiei din întreaga lume, pentru cea de-a 11-a ediţie a Roche Children's Walk, o iniţiativă globală anuală a Grupului Roche, ce îşi propune să strângă fonduri destinate asistenţei pe termen lung a copiilor din Malawi, dar și a altor comunități locale defavorizate, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - joi, 19 iun. 2014, 18:31
Children's Walk 2014: Roche România susține copiii din comunitățile rurale doljene

În acest an, Roche România colaborează cu World Vision România în programul „Donator de Viitor” al cărui ambasador este Oana Cuzino. Jumătate din donaţiile angajaţilor Roche România din cadrul proiectului „Children’s Walk” 2014 vor fi directionate către copiii din cele 13 comunități sărace din județul Dolj incluse în programul „Donator de viitor”. Cu numai 2,5 lei donați pe zi, i se oferă posibilitatea unui copil nevoiaş de a merge încă o zi la școală, de a avea caietele și cărțile necesare, de a avea acces la servicii medicale și de a primi tratamentul necesar, atunci când este nevoie. Cealaltă jumătate a sumei strânse în România este destinata proiectelor pe care Roche Group, în colaborare cu UNICEF şi cu European Coalition of Positive People, le desfăşoară în Malawi. Mai multe amănunte despre proiectul „Donator de viitor” al World Vision România se pot găsi pe site-ul: www.worldvision.ro.

Iniţiat în anul 2003, Roche Children’s Walk serbează anul acesta 11 ani de tradiţie. De-a lungul timpului, peste 132.000 de angajaţi Roche din întreaga lume s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri pentru copiii orfani din Malawi și pentru copiii din comunitățile defavorizate de pe întreg mapamondul. Prin intermediul acestui proiect, Grupul Roche a asigurat asistență și hrană în ultimii ani pentru 17.000 de copii orfani din Malawi. De asemenea, au fost construite și mobilate 18 săli de clasă, plus săli pentru profesori și spații auxiliare esențiale unităților de învățământ.

Cu sediul central în Basel, Elveţia, compania Roche este unul dintre liderii mondiali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, bazată pe cercetare, prin sinergia oferită de cele două divizii: Divizia de Farmaceutice şi Divizia de Diagnostic. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului.  Strategia Roche cu privire la medicina personalizată îşi propune să ofere medicamente şi tehnici de diagnostic care să aducă îmbunătăţiri reale ale stării de sănătate şi calităţii vieţii pacienţilor, dar şi să crească ratele de supravieţuire. Compania Roche a fost fondată în 1896. 24 de medicamente dezvoltate de Roche, printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice, sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În 2013, Roche avea, la nivel global, peste 85.000 de angajaţi, a investit 8,7 miliarde de franci elveţieni în cercetare şi dezvoltare si a raportat vânzări de 46,8 miliarde de franci elveţieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, de dezvoltare comunitară şi advocacy punând în centrul activităţii bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile rurale, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valori creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În comunitățile rurale unde este prezentă, organizația desfășoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educație și reducerea abandonului școlar, sănătate și protecția copilului, agricultură și dezvoltare rurală, angajament civic și creștin.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan Chirițoiu, și vicepreședintelui Dan Pascu, informează instituția prin......
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...