1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Chile: Guvernul prezintă un plan de peste 5 miliarde de dolari pentru depăşirea crizei sociale

Guvernul chilian a prezentat luni un plan de 5,5 miliarde de dolari pentru a încerca să rezolve criza socială care agită ţara de peste 45 de zile, a anunţat ministrul de finanţe, Ignacio Briones, citat de AFP.

03 dec, 2019 | Agerpres

Situaţia dificilă "impune o acţiune a statului printr-o politică bugetară ambiţioasă pentru anul 2020 (...) Acest program, pe care îl prezentăm astăzi, prevede resurse în valoare de 5,5 miliarde de dolari", a declarat ministrul, în ziua în care banca centrală a anunţat o prăbuşire cu 3,4% a activităţii economice din cauza crizei, cea mai gravă scădere din ultimii zece ani, scrie Agerpres.

Planul de ajutorare prevede o creştere a cheltuielilor publice în 2020 de circa 3 miliarde de dolari, un ajutor financiar de 1,9 miliarde dolari pentru IMM-uri şi 525 de milioane de dolari de ajutoare diverse, cum ar fi reconstrucţia metroului din Santiago de Chile, puternic devastat de la începutul crizei care a izbucnit la 18 octombrie.

Planul ar urma "să genereze 100.000 de noi locuri de muncă anul viitor", a subliniat Ignacio Briones, într-un mesaj de la sediul guvernului.

Mişcarea de protest social din Chile a făcut 23 de morţi, dintre care cinci după intervenţia forţelor de ordine, şi peste 2.000 de răniţi. După o mobilizare istorică la 25 noiembrie, care a reunit 1,2 milioane de persoane, manifestaţii de mai mică amploare continuă pentru a reclama mai multă justiţie socială.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO