China a refuzat să ofere experților OMS date neprelucrate despre primele cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

China a refuzat să ofere date neprelucrate în legătură cu primele cazuri de COVID-19 echipei de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care investighează originea pandemiei de coronavirus, a declarat sâmbătă un membru al misiunii OMS, relatează Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - sâm, 13 feb. 2021, 13:41
China a refuzat să ofere experților OMS date neprelucrate despre primele cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

Echipa OMS a cerut datele neprelucrate în cazul a 174 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 pe care autorităţile chineze i-au identificat în faza incipientă a epidemiei din oraşul Wuhan, în decembrie 2019, precum şi în legătură cu alte cazuri, însă tot ce a primit a fost un rezumat, a declarat Dominic Dwyer, un expert australian în boli infecţioase, membru al echipei OMS.

Aceste date neprelucrate ar avea, în mod normal, caracter anonim, însă conţin detalii precum ce întrebări au fost adresate pacienţilor, răspunsurile lor şi cum au fost acestea din urmă analizate, a mai spus el.

„Acesta este un procedeu standard pentru investigaţia unei epidemii”, a declarat Dwyer pentru Reuters prin videoconferinţă din Sydney unde el se află în carantină.

El a afirmat că obţinerea accesului la date neprelucrate este importantă în special pentru că doar jumătate dintre cei 174 de pacienţi au fost expuşi la piaţa Huanan din Wuhan, unde a fost iniţial descoperit noul coronavirus şi care este închisă în prezent.

„Din acest motiv am continuat să cerem aceste informaţii. De ce acest lucru nu se întâmplă, nu pot comenta. Fie este vorba despre ceva politic, fie este vorba despre timp sau este dificil… Însă dacă există alte motive pentru care aceste informaţii nu sunt disponibile, nu ştiu. Se pot face doar speculaţii”, a adăugat expertul OMS.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...