1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Finanţe şi bănci

China: analiştii se aşteaptă la scăderea cu 200 de miliarde de dolari a rezervelor valutare

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, vor scădea cu aproximativ 40 de miliarde de dolari pe lună în perioada următoare, în condiţiile în care Banca centrală intervine pe piaţă pentru a sprijini yuanul, arată un sondaj derulat de Bloomberg în rândul traderilor şi analiştilor.

18 aug, 2015 | ECONOMICA.net

Majoritatea celor 28 de traderi şi analişti intervievaţi estimează că rezervele valutare ale Chinei vor scădea până la 3.450 miliarde de dolari la finele anului de la 3.650 la finele lunii iulie, în condiţiile în care moneda naţională a Chinei (yuanul) se va deprecia cu 1,6% până la 6,50 yuani pentru un dolar în perioada care a mai rămas din acest an, scrie Agerpres.

'Banca centrală va interveni frecvent pe piaţa valutară în următoarele trei luni deoarece trebuie să asigure stabilitatea monedei naţionale. China va cheltui o parte din rezervele sale valutare pentru a atinge acest obiectiv', a declarat Ken Peng, analist la Citigroup Inc. din Hong Kong.

Banca Poporului din China (PBOC) vrea să limiteze deprecierea yuanului în ideea de a evita un exod al capitalurilor, în condiţiile în care, în paralel, se confruntă cu cea mai redusă creştere economică din ultimele două decenii. Chiar dacă prin sprijinirea monedei naţionale vor scădea rezervele valutare, care s-au diminuat deja cu 192 de miliarde de dolari în ultimele şapte luni, China dispune de rezerve valutare de trei ori mai mari decât cele ale Japoniei, ocupanta locului secund în clasamentul deţinătorilor de rezerve valutare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO