1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Extern

China: Bugetul militar va creşte cu "aproximativ 7%" în 2017

Cheltuielile pentru apărare ale Chinei vor creşte cu "aproximativ 7%" în 2017, a făcut cunoscut sâmbătă purtătoarea de cuvânt a parlamentului de la Beijing, o majorarea similară celei de anul trecut (7%) pentru al doilea buget militar ca mărime la nivel mondial, transmite AFP.

04 mar, 2017 | Agerpres

Această estimare de creştere a fost făcută de Fu Ying, purtătoarea de cuvânt a Adunării Naţionale Populare (ANP), camera de înregistrare legislativă a regimului comunist.

Anunţul are loc în fiecare an la începutul lui martie, în ajunul deschiderii sesiunii anuale a parlamentului chinez, dar în acest an a intervenit la câteva zile după apelul preşedintelui american, Donald Trump, de a majora masiv (cu aproape 10%) chletuielile militare ale Statelor Unite, cele mai importante din lume.

Majorarea din bugetul Chinei reprezintă o stabilizare după creşterea de anul trecut care a ridicat bugetul militar oficial la 954 de miliarde de yuani (132 de miliarde de euro).

Analişti din Asia şi Occident sunt de părere că în realitate cheltuielile armatei chineze sunt mult mai importante.

Bugetul militar al Beijingului este observat cu atenţie de vecinii săi asiatici, în special din cauza afirmării pretenţiilor sale teritoriale în Marea Chinei de Sud.

Întrebată în legătură cu ameninţarea militară pe care o poate reprezenta China, Fu Ying a respins orice critică. "În ultimii zece ani au avut loc numeroase conflicte şi războaie în lume, care au provocat nenumăraţi morţi şi răniţi (...) Care dintre acestea au fost făcute de China?", a întrebat ea. "China nu a intervenit în nicio ţară", a subliniat purtătoarea de cuvânt. Citește mai mult pe Agerpres.ro. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO