China: Creditele neperformante, cea mai mare creştere din ultimii opt ani, în T3

Creditele neperformante deţinute de băncile chinezeşti au înregistrat în trimestrul trei din 2013 cea mai semnificativă creştere din ultimii opt ani, sporind temerile privind datoria excesivă, pe fondul încetinirii avansului celei de-a doua economii mondiale, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 13 nov. 2013, 10:38
China: Creditele neperformante, cea mai mare creştere din ultimii opt ani, în T3

Creditele neperformante neachitate au urcat cu 24,1 miliarde de yuani (3,96 miliarde de dolari), ajungând la 563 miliarde de yuani la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat miercuri Comisia de reglementare bancară din China. Este cel mai semnificativ avans trimestrial al volumului creditelor neperformante din trimestrul patru din 2005.

Rata creditelor neperformante (NPL) a ajuns la 0,97% la sfârşitul lunii septembrie, de la 0,96% la sfârşitul lunii iunie, deoarece a crescut numărul total de împrumuturi acordate în trimestrul trei. Analişti independenţi estimează că nivelul creditelor neperformante se ridica la 1-5% la sfârşitul lunii iunie.

Economiştii se aşteaptă ca rata creditelor neperformante să crească în continuare, în urma încetinirii avansului economiei.

Autorităţile de reglementare din China încurajează băncile să-şi majoreze capitalul pentru a-şi întări capacitatea de a absorbi creditele neperformante.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...