1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Extern

China deschide porţile investitorilor privaţi, pe care îi invită la proiecte în valoare de 318 miliarde de dolari

Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă din China a publicat o listă cu 1.043 de proiecte pe care vrea să le facă în parteneriat public-privat.

25 mai, 2015 | ECONOMICA.net

Agenţia de stat pentru planificare din China a dat publicităţii, luni, o listă cu peste 1.000 de proiecte în valoare totală de 1,97 trilioane de yuani (317,75 miliarde de dolari) şi invită investitorii privaţi să ajute la finanţarea, construirea şi operarea lor, notează Reuters.

Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă (CNDR) a declarat că cele 1.043 de proiecte, în sectoare precum transport, conservarea apei şi servicii publice, vor fi făcute sub formă de parteneriat public-privat (PPP). Un comunicat al CNDR nu specifică dacă investitorii privaţi includ firme străine.

Pe măsură ce creşterea sa economică dă semne de încetinire, China apelează tot mai des la PPP, un model pe care nu-l folosea înainte, pentru a evita problemele de finanţare care fac, adeseori, autorităţile locale să se împrumute peste posibilităţile de plată.

Lista include proiecte planificate pentru 29 de zone, inclusiv capitala Beijing şi provincia Jiangxi din sud-est. Printre proiecte se află două linii de metrou în oraşul estic Hangzhou (în valoare de 51,9 miliarde de yuani) şi un spital de 6,4 miliarde de yuani în Urumqi, capitala Xinjiang.

($1 = 6.1999 yuani chinezeşti)

Sursa: Reuters

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO