1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

Extern

China impune carantină obligatorie de 14 zile pentru toate persoanele care se întorc din provincie în Capitală

Autoritățile comuniste chineze au ordonat ca toate persoanele care se întorc din interiorul țării în capitală Beijing să stea în carantină obligatorie timp de 14 zile, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirus. Cei care nu se vor conforma vor suportă consecințe legale, au anunțat mass media de stat chineze, informează BBC.

15 feb, 2020 | bbc.com

Locuitorilor Beijingului care se întorc din vacanțe li s-a cerut să între se autoizoleze acasă sau să meargă la adăposturile amenajate pentru carantină.

Peste 1500 de persoane au murit până acum din cauza acestui nou virus gripal, care a apărut prima dată în orașul chinez Wuhan. Această măsură a fost anunțată vineri și a fost decisă de comisia care se ocupă de impierdicarea răspândirii virusului în capitală Chinei și îi vizează pe rezidenții care se întorc acasă după ce au petrecut în provincie Noul An Chinezesc. În Beijing locuiesc peste 20 de milioane de oameni.

Anul acesta perioada de vacanță pentru sărbătorirea Noului An Chinezesc a fost prelungită tocmai pentru a se putea contracara răspândirea epidemiei.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat sâmbătă încă 143 de cazuri de deces în urmă coronavirusului, astfel numărul celor decedați de la izbucnirea epidemiei urcând la 1.523 de oameni. Cu excepția a patru persoane, restul decedaților provin provincia Hubei, unde virusul s-a răspândit puternic. Alte 2.641 de persoane au fost confirmate că s-au îmbolnăvit de nouă formă de gripă, ducând numărul total de persoane care au contactat coronavirusul la 66.492.

În afară Chinei continentale, s-au mai înregistrat 500 de cazuri în 24 de țări și trei decese: unul în Filipine, unul în Hong Kong și unul în Japonia.
O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății va începe în acest weekend propria cercetare cu privire la coronavirus, denumit oficial Covid 19, concentrându-se pe modul în care se răspândește și pe efectele puternice pe care le produce, a anunțat șeful misiunii OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Misiunea, care este compusă 12 experți internaționali și 12 experți chinezi, va analiză și modul în care 1.700 de cadre medicale chineze au contractat coronavirusul.

"Vom acordă o atenție particulară cu privire la modul de transmitere a virusului, severitatea bolii și efectele tratamentelor care  au fost administrate", a spus doctorul Mike Ryan, director executiv în cadrul OMS.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO